avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare silita locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare silita locuinta

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie privind situatia de mai jos:

Avand in vedere anumite neintelegeri cu administratoare blocului in care locuiesc, nu am platit intretinerea aferenta lunilor februarie, martie si aprilie si nici nu intentionez sa o platesc prea curand. Nu sunt lamurita cu anumite costuri cu incalzirea pe care trebuie sa le platesc si pana la lamurirea acestora am sistat orice plati. Dansa ne ameninta in mod frecvent ca va executa silit apartamentul in vederea recuperarii sumei restante, aprox. 2000 lei.

Rugamintea mea este sa imi spuneti in ce conditii poate executa apartamentul si de asemenea, va mai rog sa imi spuneti ce pot face eu ca persoana fizica pentru a verifica sumele repartizate apartamentului in care locuiesc la intretinerea lunara. O pot obliga in vreun fel sa imi puna la dispozitie facturile care vin pentru utilitati sau alte cheltuieli de reparatii ale blocului? Exista vreo lege in acest sens?

Astept raspunul dv.

Multumesc,

Silvia Elmas
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 21:05, 26 Iulie 2010
nu poate executa silit un apartament pt aceasta suma ,nu-i va aproba cererea judecatorul;
pt cheltuieli face-ti o adresa in scris
Stimata doamna

In primul rand, refuzul dumneavoastra de a stopa platile nu este o alegere deloc fericita.
Daca aveti nelamuriri in privinta sumelor, faceti o cerere catr PRESEDINTE, in care solicitati sa va lamureasca in legatura cu modul de calcul. Suplimentar, puteti solicita, pe cheltuiala dvs., si copii dupa toate facturile care au fost repartizate in lista de intretinere din luna respectiva.
Printre drepturile proprietarilor, prevazute art. 12, punctul A din HG 1588/2007, aveti "acces, la cerere, la orice document" al asociatiei. Mai mult, la alin. d din acelasi act normativ aveti dreptul e a "primi explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei si, eventual, sa o conteste presedintelui asociatiei, in termen de maxim 10 zile de la afisarealistei de plata. Presedintele este obligat sa raspunda in termen de 7 zile".
Apoi, in legatura cu executarea silita, este un "cartus orb" al administratorului cu care va aameninta. In realitate, se ajunge foarte greu la execvutare silita.
Vreau sa va avertizez ca in cazul in care se va ajunge la judecata dumneavoastra veti contesta acele sume. Prin aceasta contestatie judecatorul va dispune efectuarea unei expertize contabile ale caror costuri le veti suporta dvs.
Se apeleaza prea des la ambitii personale. In cazul initiatoarei topic-ului, dansa v-a fi cu paguba... Nu am sa pot intelege cum un administrator de as. prop. poate face asa ceva! Pai nu aveti comitet executiv, nu aveti comisie de cenzori? Cum adica situatia facturilor si repartizarea acestora mai poate constitui un secret bine pazit de cineva care - ce interes are sa-l ascunda? Insasi formatul listei de plata poate da explicatii, daca nu 100%, oricum in cea mai mare parte. Mai mult, acum cam fiecare scara de bloc este contorizata la toate utilitatile, deci care ar fi problema?
Urmariti sfaturile date de @Armenteros si tineti-ne la curent si pe noi.
In legatura cu executarea silita: se poate aplica si pentru o suma mai mica decat cea invocata, insa este necesar ca as. prop. sa va intenteze un proces, sa obtina o hotararea definitiva si irevocabila, apoi as. prop. sa apeleze la un executor judecatoresc. Daca suma pusa in discutie nu se poate recupera, nu vreau sa ma gandesc mai departe... Va sfatuiesc sa va achitati intretinerea pe lunile respective - chiar daca aveti ceva dubii, dar de ce nu faceti contestatie la valorile inscrise pe LP in termenul legal de 10 zile de la afisare? Legea spune ca, chiar daca acele sume le-ati demonstart ca sunt gresite, este necesar sa le achitati, urmand ca as. prop. sa faca regularizarile necesare la lista viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii angajati, cheltuieli administrative,fond reparatii gabriela constantinescu gabriela constantinescu La avizier, la cotele de intretinere sint trecute SUMELE TOTALE la salarii angajati, cheltuieli administrative si costuri reparatii din fondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)
Pierdere de apa la spargerea unei tevi comune airinei airinei As vrea sa ma ajutati cu sfaturi legate de urmatoarea problema: s-a spart o teava comuna de apa chiar in dreptul apartamentului pe care il detin intr-un bloc ... (vezi toată discuția)