avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA intracomunitar

Am prestat un serviciu intracomunitar, eu am cod valid de TVA intracomunitar(in Romania sunt neplatitor) dar beneficiarul (din UK) inca nu are cod valid TVA intracomunitar.

In acest caz am pus codul meu de TVA intracomunitar pe factura, la el nu am pus codul, iar pe factura am pus tva 24%. Adica el o sa imi plateasca serviciile + tva.

Este ok? O sa isi poata recupera tva-ul?

Precizez ca eu sunt PFA la norma de venit, neplatitor de TVA in Romania dar cu cod valid de TVA intracomunitar.
Cel mai recent răspuns: alexbejan , utilizator 19:07, 26 Iulie 2010
nu este ok, trebuia sa facturati fara tva, iar beneficiarul sa se inregistreze in scopuri tva intracomunitar.

pct 13 din norme de aplicare cod fiscal
(1) Pentru stabilirea locului prestării serviciilor potrivit prevederilor art. 133 alin. (2) şi (3) din Codul fiscal, se are în vedere noţiunea de persoană impozabilă, astfel cum este aceasta definită din punctul de vedere al taxei pe valoarea adăugată. Identificarea altor elemente, cum ar fi faptul că persoana impozabilă realizează operaţiuni scutite de taxa pe valoarea adăugată sau că aceasta aplică regimul special de scutire pentru întreprinderi mici, nu influenţează modul în care regulile care guvernează locul prestării se aplică atunci când persoana impozabilă prestează sau primeşte servicii. Regulile prevăzute la art. 133 alin. (2) sau (3) din Codul fiscal se aplică numai în situaţia în care serviciile nu se pot încadra pe niciuna dintre excepţiile prevăzute la art. 133 alin. (4) - (7) din Codul fiscal. Dacă serviciile pot fi încadrate pe una dintre excepţiile prevăzute la art. 133 alin. (4) - (7), întotdeauna excepţia prevalează, nemaifiind aplicabile regulile generale stabilite la art. 133 alin. (2) şi (3).

indiferent daca are sau nu cod tva, beneficiarul este persoana impozabila.
Pai si eu ce scriu in 390 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva si prestari de servicii intracomunitare antispam antispam Buna ziua tuturor. Am si eu o nelamurire. Sa zicem ca am un PFA platitor de TVA care presteaza servicii (cod CAEN 6201) pentru o firma din Spania. Nu ma ... (vezi toată discuția)
Factura prestari servicii madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! Am o neclaritate,daca ma puteti ajuta,va rog. Prestez servicii pe teritoriul tarii catre o firma externa .Practic facturez serviciile cu tva ... (vezi toată discuția)
Analiza cod fiscal ContSters256771 ContSters256771 Stimati colegi doresc sa supun atentiei dvs urmatoarea chestiune: Atunci cand se realizeaza prestari sau achizitii de servicii intracomunitare schimbul de ... (vezi toată discuția)