avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pot cere si plata penalitatilor in cadrul somatiei de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pot cere si plata penalitatilor in cadrul somatiei de plata

Pot cere si plata penalitatilor datorate conform contractului incheiat intre parti, daca formulez o somatie de plata intemeiata pe OUG 119/2007??

am citit ca poti cere debitul, poti cere dobanzi, insa nu stiu daca poti cere si penalitati.
In contractul dintre 2 societati comerciale este stipulat expres ca neplata facturii la termenele scadente atrage penalitati in cuantum de X pe zi de intarziere.

multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoleta_85 , utilizator 13:47, 26 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
da putei cere penalitati de intarziere astfel cum este stipulat in contractul dvs , aratand totodata modalitatea de calcul a acestora.
Sigur ca puteti cere penalitati daca le aveti specificate in contract
scuze ca insist insa un dl avocat pe care l-am angajat in speta spune ca nu pot cere penalitati in cazul OUG 119/2007 ci numai in cazul OG 5/2001.

Imi spune ca pot cere dobanzi de la data cand trebuiau sa plateasca debitorii.

Si o ultima intrebare...daca cer instantei dobanzi trebuie sa le indic si suma (adica sa fac calculul eu) sau doar se poate spune instantei ca soliciti dobanzi conform articolul 3 litera a din OUG 119 si instanta cand se pronunta spune ea cat e suma dobazilor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere si plata penalitatilor in cadrul ordonantei de plata nicoleta_85 nicoleta_85 Pot cere si plata penalitatilor datorate conform contractului incheiat intre parti, daca formulez o ordonanta de plata intemeiata pe OUG 119/2007?? am ... (vezi toată discuția)
Penalitati si recuperare-contracte comerciale persoane juridice ferarri_enzo ferarri_enzo Va solicit sprijin in urmatoarea situatie; Am incheiat un contract de prestari servicii cu o persoana juridica.In contract am stipulat ca si clauza, in caz de ... (vezi toată discuția)
Penalitati contractuale vioricapop vioricapop Buna. Am nevoie de putin ajutor. In 2007 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu un client, in cadrul contractului se specifica penalitati de 1% pe zi ... (vezi toată discuția)