avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti

Buna ziua! Sunt din Focsani si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste vizitele stabilite prin hotarare judecatoreasca a minorului incredintat mie.
Tatal m-a dat in judecata pentru vizita minorului si si-a impus un program de vizita, cu care eu am fost deacord.Problema este ca el este plecat din tara si de fiecare data cand vine vrea sa recupereze orele de vizita la care nu a fost. poate face asa ceva, legal vorbind?
O alta problema este ca tatal vrea sa il viziteze pe copil parintii lui,in situatia in care eu nu as vrea devinte foarte recalcitrant si violent la telefon.
Ce pot face eu in situatia asta si daca pot modifica programul de vizita a minorului?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 13:37, 26 Iulie 2010
El nu poate recupera ceea ce nu a facut. Daca de exemplu are program de 4 ore sambata atunci poate veni sa ia copilul 4 ore sambata, dar nu il poate tine 8 ore pentru ca a pierdut o sambata trecuta. In ceea ce priveste vizitarea parintilor lui, daca instanta a permis ca tatal vada copilul altundeva decat la domiciliul d-voastra, atunci poate face acest lucru. Daca actualul program il afecteaza in mod negativ pe copil atunci puteti solicita instantei, printr-o noua cerere, schimbarea programului, dar trebuie sa fie bine motivata
puteti modifica programul, daca aveti o hotarare judecatoreasca in acest sens. pana atunci, sunteti obligati sa respectati actuala hotarare. astfel, daca tatal nu-si poate vizita copilul in orele, zilele stabilite, nu sunteti obligata sa reprogramati.
la fel, este bine pt copil sa aiba o relatie si cu bunicii, in cazul in care e posibil acest lucru. daca dvs considerati ca aceasta relatie nu e in beneficiul copilului, nu sunteti obligata sa le permiteti vizita bunicilor.
daca tatalui nu-i convine ceva, e liber sa va cheme in judecata
1.
poate face asa ceva, legal vorbind?

Nu , fostul dvs sot nu poate proceda in acest fel. Programul de vizita stabilit de instanta trebuie respectat intocmai. Prin urmare zile in care nu reuseste sa viziteze copilul nu se mai pot recupera.
2.
Ce pot face eu in situatia asta si daca pot modifica programul de vizita a minorului?

Codul Familiei nu interzice bunicilor sa aibe legaturi cu minorul. Din contra, jurisprudenta a stabilt ca este in interesul copilului minor sa pastreze legaturi cu bunicii materni / paterni.
Dvs aveti in schimb suficiente mijloace la dispozitie pentru a evita astfel de vizite fara ca prin aceasta sa incalcati programul stabilit de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului tsimona tsimona as vrea sa stiu si eu ce drepturi au bunici pt vizitarea nepoatei...sant divortata iar in sentinta nu specifica cine are dreptul la vizita....ei au acest ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori uca_mariuca uca_mariuca Am divortat n decembrie anu trecut, am un copil minor care mi a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si deocamdata locuiesc la mama mea cu care nu ... (vezi toată discuția)
Transfer albu67 albu67 Sunt divortata de cca 7 ani,tatal are un program de vizitare a minorului de 2 ori pe luna.Eu mi-am schimbat domiciliul , transferandu-ma cu serviciul ... (vezi toată discuția)