La firma la care lucrez lucrurile nu stau tocmai bine, afacerea nu merge, contributiile nu sunt platite de 2 luni. Daca mai am un alt contract la o firma cu timp partial, ma pot baza pe acesta pt indemnizatia de crestere copil, in caz ca firma la care am CIM cu norma intreaga da faliment? In OG 148/2005 cu toate modificarile nu am vazut vreo referire la norma intreaga, doar la cele 12 luni inainte de nastere. A mai trecut cineva printr-o astfel de situatie?
Da, nu am pus intrebarea corect. Daca raman doar cu contract de munca pe norma fractionata la 4 ore, mai beneficiez de indemnizatie crestere copil? Un angajat cu norma fractionata are aceleasi drepturi ca unul cu norma intreaga? Mie 2 contabile experte mi-au spus ca trebuie sa am norma intreaga, eu in lege nu am gasit aceasta conditie. Poate nu am citit bine. De aceea va rog sa ma elucidati si pe mine.
Nu conteaza daca CIM este cu fractiune de norma sau norma intreaga, pt. a beneficia de CIC este necesar ca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului sa realizezi venituri supuse impozitului pe venit, nu mai are legatura cu vechimea in munca, acestea pot fi obtinute chiar si din inchiriere de bunuri..........