avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca timp partial - indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca timp partial - indemnizatie crestere copil

La firma la care lucrez lucrurile nu stau tocmai bine, afacerea nu merge, contributiile nu sunt platite de 2 luni. Daca mai am un alt contract la o firma cu timp partial, ma pot baza pe acesta pt indemnizatia de crestere copil, in caz ca firma la care am CIM cu norma intreaga da faliment? In OG 148/2005 cu toate modificarile nu am vazut vreo referire la norma intreaga, doar la cele 12 luni inainte de nastere. A mai trecut cineva printr-o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: delilah , utilizator 21:36, 27 August 2007
Nu vei avea abolut nicio problema. Ce legatura are faptul de a da faliment firma la care lucrezi cu indemnizatia pentru cresterea copilului?
Da, nu am pus intrebarea corect. Daca raman doar cu contract de munca pe norma fractionata la 4 ore, mai beneficiez de indemnizatie crestere copil? Un angajat cu norma fractionata are aceleasi drepturi ca unul cu norma intreaga? Mie 2 contabile experte mi-au spus ca trebuie sa am norma intreaga, eu in lege nu am gasit aceasta conditie. Poate nu am citit bine. De aceea va rog sa ma elucidati si pe mine.
de cand ai contract de munca cu norma intreaga la firma care presupui ca va da faliment?
cand ar fi data la care vei naste?
Am de 4 luni la firma la care lucrez, dar am 1 si 4 luni de munca fara nicio intrerupere. Prin februarie.
Nu conteaza daca CIM este cu fractiune de norma sau norma intreaga, pt. a beneficia de CIC este necesar ca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului sa realizezi venituri supuse impozitului pe venit, nu mai are legatura cu vechimea in munca, acestea pot fi obtinute chiar si din inchiriere de bunuri..........

Alte discuții în legătură

Cic/indemnizatie/norma fractionata andreea.ilic andreea.ilic Buna! in ultimii 2 ani, am lucrat la 2 firme avand un contract cu norma intreaga si unul cu norma fractionata. Acum urmeaza sa intru in concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil florentyna florentyna Am si eu o problema. Sunt insarcnata in 3luni si pa preocupa urmatorele probleme: - in cazul in care in urmatoarele luni ma da in somaj, mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului crisgeulik crisgeulik Buna seara.Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine.Sunt angajata ca lucrator comercial la o firma publica cu jumatate de norma si la alta firma cu 2 ore ... (vezi toată discuția)