sa inteleg ca divortul s-a incheiat.s-a desfacut casatoria din vina cui?
nu mai poate redeschide procesul dc s-a respins odata dar o puteti face dvs.O cerere de partaj v-o face avocatul in care sa si luati adresa de la administrator cu sumele restante la intretinere si unde sa se specifice ca ati locuit cu copilul de ....ani dor dvs.
Tot odata si odata trebuie sa rezolvati si sa faceti partajul cumva sau va intelegeti voluntar la un notar si consemnati invoiala acolo.La notar nu este atat de plata iar 7000 e foarte mult .La notar scapati cu 100-200lei
Nu conteaza cati ani au trecut de la divort. Daca este bunul lui propriu ii va ramane lui, daca este bun comun se imparte.
Actiunea in partaj e imprescriptibila.
Spuneti ca el l-a dobandit in '90, dar nu spuneti cand v-ati casatorit. Daca inainte de '90, atunci e bun comun si se imparte.
Societatea de furnizare a agentului termic va poate executa silit ( poprirea veniturilor, executarea bunurilor mobile/imobile ).
nu e chiar imaginar proprietar, daca e pe numele lui. conteaza cum a fost achizitionat acest ap. era casatorit cu dvs cand i s-a atribuit de la fabrica? l-ati achitat impreuna?
termica va actiona in judecata proprietarul, titularul contractului
Ne-am casatorit in 1983 , in 1988 am ajuns in VS , am stat vreo 3 ani la caminul fabricii unde lucra el , aveam un copil , si vreo 3 ani am asteptat si eu si el pe listele de la fabrici fiecare cu a lui ca sa ni se repartizeze un apartament . Erau legile comuniste , i-a dat lui ca el era capul familiei si fiind eu insarcinata i-a crescut punctajul . Amandoi ingineri , dar el considera ca este doar al lui ca i s-a dat lui pe merite profesionale .Era si asta un criteriu la punctaj . In 1991 ne-am mutat in apartament , in 1993 am inceput sa platim rate , lui i se opreau de la fabrica pentru ca blocul era considerat al fabricii, ca asa era regula , oricum eu am lucrat tot timpul , in 1996 am divortat si in 2010 el vrea tot . Atunci a fost divort din vina ambilor cu evacuarea lui si dreptul de a locui eu cu copiii in apartament. Apartamentul l-a achitat el in timpul divortului la pretul vechi la fabrica . O suma care la data respectiva reprezenta foarte putin , Eu sa zicem aveam 4-6 mil salar si el a achitat 320mii. Oricum nimeni nu mi-a spus ce se intampla , fabrica lui dupa aceea s-a inchis.
Acuma era vorba ce mai poate in cazul asta sa faca Termica? As putea spune ca apartamentul este intr-un proces , sau ca trebuie sa se faca partaj, ca s-o mai lungesc? Daca taxa nu ar fi asa de scumpa as deschide si eu proces , dar taxa este 3% din valoare .Ar fi cel putin 2700 ron.Doar daca s-ar tine seama ca sunt somera si mi-ar reduce ceva .
Sper ca nu v-am plictisit de tot.
Din ce spuneti bunul e comun, este proprietatea amandurora si va intra in masa partajabila.
Societatea respectiva poate sa va dea in judecata pe amandoi, ca proprietari, poate sa va popreasca venituri ( si indemnizatia de somaj), sa va execute bunuri mobile/imobile, si in cele din urma imobilul.
Recomandarea mea este sa incercati o intelegere amiabila cu societatea care furnizeaza agentul termic, o reesalonare, ceva...intre timp va gasiti de munca si platiti cate putin.
Totul se poate rezolva.
Si cu partajul, mai lasati-o ca nu e o problema stringenta. Puteti solicita scutirea de taxa de timbru, dar chiar nu cred ca e cazul sa iesiti din indiviziune, cineva va ramane cu bunul, probabil dvs. si nu veti avea bani sa-i platiti sotului sulta, mai stati asa...