avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate apartament amenintata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate apartament amenintata

Am un apartament pe care il vrea doar sotul desi avem dreptul amandoi in mod egal . S-a incheiat procesul pe care l-a deschis el in ianuarie si abia acum i-a fost respins pentru ca el nu a platit taxa de timbru de vreo 7000 de ron . Eu am cerut sa ne intelegem si sa-l impartim , el este obsedat ca este proprietar , asta dupa vreo 15ani de la divort. Apartamentul a fost dat de la o fabrica prin 1990 cum erau legile pe atunci si este pe numele lui . Eu la Termica am datorii de 3500 ron caldura si 6000 penalizari . Vor sa ma dea in judecata ca sa-si recupereze banii. Aici am locuit eu cu copiii deci ar fi datoria facuta de mine, dar nu stiu cum se poate rezolva cu apartamentul atata timp cat un om(imaginarul proprietar) nu intelege situatia?
El este hotarat sa faca rost de 7000 de ron si s-o ia de la capat cu procesul , am si eu un avocat si a incercat si avocatul lui sa-l convinga ca are dreptul la cel mult jumatate (tinad cont ca 15ani numai eu am avut grija de apartament) ,
Ce poate sa mai faca si Termica impotriva mea ? in acest caz?SAU
ce pot sa fac eu sa mai aman situatia , oricum vreo 8 ani m-am debransat partial si de 2 ani total , am murit de frig in casa .

Cel mai recent răspuns: salmiroxa , utilizator 19:31, 28 Iulie 2010
sa inteleg ca divortul s-a incheiat.s-a desfacut casatoria din vina cui?
nu mai poate redeschide procesul dc s-a respins odata dar o puteti face dvs.O cerere de partaj v-o face avocatul in care sa si luati adresa de la administrator cu sumele restante la intretinere si unde sa se specifice ca ati locuit cu copilul de ....ani dor dvs.
Tot odata si odata trebuie sa rezolvati si sa faceti partajul cumva sau va intelegeti voluntar la un notar si consemnati invoiala acolo.La notar nu este atat de plata iar 7000 e foarte mult .La notar scapati cu 100-200lei
Nu conteaza cati ani au trecut de la divort. Daca este bunul lui propriu ii va ramane lui, daca este bun comun se imparte.
Actiunea in partaj e imprescriptibila.
Spuneti ca el l-a dobandit in '90, dar nu spuneti cand v-ati casatorit. Daca inainte de '90, atunci e bun comun si se imparte.

Societatea de furnizare a agentului termic va poate executa silit ( poprirea veniturilor, executarea bunurilor mobile/imobile ).
nu e chiar imaginar proprietar, daca e pe numele lui. conteaza cum a fost achizitionat acest ap. era casatorit cu dvs cand i s-a atribuit de la fabrica? l-ati achitat impreuna?
termica va actiona in judecata proprietarul, titularul contractului
Ne-am casatorit in 1983 , in 1988 am ajuns in VS , am stat vreo 3 ani la caminul fabricii unde lucra el , aveam un copil , si vreo 3 ani am asteptat si eu si el pe listele de la fabrici fiecare cu a lui ca sa ni se repartizeze un apartament . Erau legile comuniste , i-a dat lui ca el era capul familiei si fiind eu insarcinata i-a crescut punctajul . Amandoi ingineri , dar el considera ca este doar al lui ca i s-a dat lui pe merite profesionale .Era si asta un criteriu la punctaj . In 1991 ne-am mutat in apartament , in 1993 am inceput sa platim rate , lui i se opreau de la fabrica pentru ca blocul era considerat al fabricii, ca asa era regula , oricum eu am lucrat tot timpul , in 1996 am divortat si in 2010 el vrea tot . Atunci a fost divort din vina ambilor cu evacuarea lui si dreptul de a locui eu cu copiii in apartament. Apartamentul l-a achitat el in timpul divortului la pretul vechi la fabrica . O suma care la data respectiva reprezenta foarte putin , Eu sa zicem aveam 4-6 mil salar si el a achitat 320mii. Oricum nimeni nu mi-a spus ce se intampla , fabrica lui dupa aceea s-a inchis.
Acuma era vorba ce mai poate in cazul asta sa faca Termica? As putea spune ca apartamentul este intr-un proces , sau ca trebuie sa se faca partaj, ca s-o mai lungesc? Daca taxa nu ar fi asa de scumpa as deschide si eu proces , dar taxa este 3% din valoare .Ar fi cel putin 2700 ron.Doar daca s-ar tine seama ca sunt somera si mi-ar reduce ceva .
Sper ca nu v-am plictisit de tot.
Din ce spuneti bunul e comun, este proprietatea amandurora si va intra in masa partajabila.
Societatea respectiva poate sa va dea in judecata pe amandoi, ca proprietari, poate sa va popreasca venituri ( si indemnizatia de somaj), sa va execute bunuri mobile/imobile, si in cele din urma imobilul.

Recomandarea mea este sa incercati o intelegere amiabila cu societatea care furnizeaza agentul termic, o reesalonare, ceva...intre timp va gasiti de munca si platiti cate putin.
Totul se poate rezolva.
Si cu partajul, mai lasati-o ca nu e o problema stringenta. Puteti solicita scutirea de taxa de timbru, dar chiar nu cred ca e cazul sa iesiti din indiviziune, cineva va ramane cu bunul, probabil dvs. si nu veti avea bani sa-i platiti sotului sulta, mai stati asa...

Alte discuții în legătură

Partaj apartament dupa ani de zile salmirox salmirox In timpul casatoriei fostului sot i s-a repartizat de la fabrica unde lucra in 1989 un apartament cu 2 camere . Din 1988 noi 2 am venit in Vaslui ca ingineri ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament dupa 14 ani de la divort salmirox salmirox Am divortam in 1966din culpa comuna. Am 2 copii . Fostul sot a fost evacuat si a locuit in alta parte. Apartamentul l-a obtinut el de la o fabrica in 1991 in ... (vezi toată discuția)
Divort, drept partaj. avoovi avoovi Sunt casatorit de 25 ani si in nebunia pandemiei, sotia s-a hotarat sa intrerupa relatia, plecand la ma-sa si amenintand cu divort si partaj. Mentionam ca ... (vezi toată discuția)