avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere anulare / diminuare onorariu avocat adresata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere anulare / diminuare onorariu avocat adresata catre Barou

Buna ziua, imi puteti spune si mie va rog, cum sa formulez o cerere de anulare / diminuare a onorariului stabilit intre client si avocat, daca acesta este trimis in judecata de catre curtea de apel, pentru infractiunea de inselaciune savarsita impotriva clientului. Poate fi motivata prin refuzul cu desavarsire al avocatului de retragere a cererii de apelul (formulata fara incuvintarea clientului), la insistentele clientului, precizand ca nu poate? (se poate proba prin martori)
Clientul fiind nevoit sa isi retraga singur, formuland cerere de retragere inauntrul termenului a apelului si precizand in cerere ca avocatul.a declarat apel fara a se consulta cu el.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
stroe2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 10:02, 27 Iulie 2010
onorariul se stabileste in urma negocierii dintre client si avocat,fata de speta in discutie .
Daca s-a facut o plangere penala pt inselaciune nu inseamna ca avocatul se si face raspunzator de savarsirea acestei infractiuni,pana la solutionarea dosarului , e cale lunga;
Nu inteleg ce vreti sa probati cu martori
1. Se poate adresa o cerere catre barou pentru diminuarea / anularea onorariului ?
2. Daca la definitivarea procesului avocatul este condamnat pentru inselaciune, atunci se poate anula onorariul?
3. Prin faptul ca avocatul a refuzat sa imi retraga cererea de apel, care a depus-o fara instiintarea si fara incuviintarea clientului, nu si-a incalcat atributiile de avocat?
Avocatul nu putea retrage apelul daca a fost declarat. Numai partea putea retrage apelul.
Apoi, daca avocatul a depus cererea de apel o fi facut-o pentru ca era dator sa exercite calea de atac si sa nu piarda partea un drept al sau.
Eu chiar nu vad care-i inselaciunea.

Iar baroul n-are nici o treaba cu onorariul avocatului.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Gabriela Mihai, Avocat
Avocatul poate fi mandatar special... apelul a fost declarat impotriva vointei clientului, si a refuzat retragerea apelului, care a fost retrasa de client, care era arestat. Nu este o incalcare a contractului?
nu este

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes impus de avocat mmihaielutza mmihaielutza Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema . Acum 4 ani am angajat un avocat pt. a se ocupa de un dosar de despagubire ANRP. Anul acesta in luna februarie ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cecuri in alb fara acoperire lucretzia2004@yahoo.com lucretzia2004@yahoo.com un beneficiar de al societatii ne a emis un cec in alb,ulterior noi am introdus cecul il banca, fiind refuzat la plata din motivul lipsei totale de disponibil, ... (vezi toată discuția)
O incuvintare a executarii silite de catre judecatorie, fara ... ranedo ranedo O incuvintare a executarii silite de catre Judecatorie, fara cale de atac, emisa in 31.Ianuarie, mai poate fi contestata de debitor, care a facut o cerere de ... (vezi toată discuția)