Buna ziua! ma numesc Corina si sunt din Focsani. In uma cu 2 ani m+am angajat la o societate cooperativa mestesugareasca pe o perioada determinata de timp de 2 ani.Societatea in acest sens a incheiat o conventie de munca cu mine in care nu se specifica faptul ca sunt pe o perioada determinata de timp, mentiunea ca sunt pe perioada determinata fiind scri sa de catre presedintele cooperativei pe cererea mea de angajare. Mentionez faptul ca atunci cand m+am angajat nu am stiut de la bun inceput ca sunt pe perioada determinata.
Deasemenea nu sunt membru cooperator.
Intrebarile mele sunt urmataorele;
1, Care sunt drepturile mele a angajat a aceste societatati
2, Am aceleasi drepturi conform Codului Muncii sau ma spun Legii 1/2005
3, Societatea in acest caz s+a sustras plati comisionului ITM, nu a incheiat in mod normal un contract de munca, si deasemnea a plati fondului de garantare, care sunt repercursiunile societatii in cazul unui control efectuat de cei de la iTM
Va multumesc!
Potrivit art 276, al.1, lit.d din Codul Muncii, constituie
contraventie primirea la munca a unei persoane pt. care nu a fost
intocmit contract individual de munca.
Angajatorul risca o amenda.
Multe nereguli in ceea ce vi se intampla:
- nu a fost incheiat CIM;
- nu a fost indeplinita obligatia de informare prealabila din partea angajatorului cu privire la aspecte esentiale ale raportului juridic;
Doar cateva exemple.
Cat timp ati prestat munca in favoarea angajatorului si puteti dovedi acest lucru aveti drepturile instituite de Codul Muncii.
Ce doriti sa obtineti mai exact?
S-a incheiat relatia cu angajatorul? Doriti reincadrarea in munca la acelasi angajator in conditiile legii? Despagubiri/daune?
Va multumesc frumos pentru rasunsuri.
As avea si niste intrebari referitor la Legea 1/2005. Conform aceste legi plata unui membru cooperator se face in functie de munca depusa. intrebarea mea este daca se asigura in cazul unei societati cooperatiste mestesugaresti minimul garantat pe tara_ Exista vreo derogare in sensul ca nu ii obliga nimeni sa asigure minimul de 600 de lei?
Îi obliga , HG nr.1051/2008 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, sa acorde salariul minim brut.
Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut de art. 1 si 2 din HG nr.1051/2008 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.
Stat in stat?
ContSters130131
Cine verifica Cooperatia Mestesugaresca din Romania pe linie de resurse umane, contracte de munca si incadrari? O sa raspundeti - ITM-ul din municipiul unde ... (vezi toată discuția)