avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stat in stat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stat in stat?

Cine verifica Cooperatia Mestesugaresca din Romania pe linie de resurse umane, contracte de munca si incadrari? O sa raspundeti - ITM-ul din municipiul unde activeaza cooperativa. Iar eu va spun ca nu o verifica nimeni de ani de zile!!! Cica pentru acest sector de activitate nu este valabil Codul Muncii. Ce se intampla, este vorba de Stat in Stat? Spun acest lucru dupa o vechime de 24 de ani, studii superioare si un salariu de 457 lei. Nu, nu am gresit cifrele, sunt reale.
Daca mi-am spus nemultumirile conducerii am primit cel mai simplu raspuns: " esti libera". Intrebarea mea este: de ce UCECOM-ul mai are personal daca nu vine in judete sa verifice si sa traga la raspundere pe cei ce incalca Legea?X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters130131 , utilizator 15:13, 19 Februarie 2010
Desi nu-i de ras totusi imi vine sa rad, daca aveti studii superioare ar trebui sa aveti 1200 lei minim, iar pentru un necalificat 600 lei, faceti o sesizare catre ITM si una catre departamentul de resurse umane daca exista la Cooperativa Mestesugareasca sau la persoanele abilitiate ale institutiei in 2 exemplare unul pentru dumneavoastra unul pentru instiutie pe care va trebui sa primiti un numar de inregistrare,acestia au obligatia sa va raspunda in 30 de zile in scris si in functie de raspunsul acestora va puteti adresa la instantele de judecata.
Si pe timpul lui Ceausescu exista contractul colectiv de munca! acuma oare sa nu mai existe???
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters79960, utilizator
daca aveti studii superioare ar trebui sa aveti 1200 lei minim

Nu este obligatoriu, trebuie indeplinita conditia ca postul ocupat sa aibe ca cerinte de studii, studiile superioare in domeniu. La stabilirea incadrarii se au in vedere cerintele si importanta postului, salarizarea este asociata postului si nu persoanei sau diplomei detinute.
Buna dimineata!
Credeti ca nu am procedat asa? Plangerea insa nu mi-a fost inregistrata la secretariatul cooperativei (ordin de sus) iar cei de la ITM cand au venit in control au facut stanga-`mprejur. Sa mai spun de ce?
Stiu ca este de ras dar si de plans, situatia aceasta nu se poate rezolva nici prin alegeri prezidentiale in cadrul adunarilor generale. De ce? Subalternii presedintelui de cooperativa sunt lasati sa fure ca-n codru. Nimeni nu este tras la raspundere, atunci unde-i dreptatea in tara asta? Mai exista?
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului, domnule Daniel Paul!
Rsp. pentru "pneagu":
- nu exista decizie de incadrare
- nu exista fisa postului
- nu exista coeficient de ierarhizare a salariilor
- nu exista... multe.
De profesie sunt IRU, dar am fost directionata spre alte atributiuni tocmai pentru a sta departe de orice forma de contract sau salarizare. Cu biroul RU se ocupa juristul cooper. care vine la job de 3 ori pe luna.

Cred ca-mi bat cuie in talpa singura...
- nu exista decizie de incadrare
- nu exista fisa postului
- nu exista coeficient de ierarhizare a salariilor
- nu exista... multe.

M-ai blocat. Dupa ce reguli functioneaza unitatea, are statut special, cui ii este subordonata? Codul muncii nu este valabil in acel "stat"?

Nimeni nu este tras la raspundere

Aceasta este cea mai crunta "boala" a sistemului. Pe zi ce trece si eu incep sa cred ca este incurabila.

Alte discuții în legătură

Administrator de patrimoniu lucian35 lucian35 Buna ziua, sunt administrator financiar(de patrimoniu) de 2 ( ani) la un liceu. Postul meu este pe studii medii si as vrea sa stiu cum sa procedez sau ce ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca alina 84 alina 84 Buna ziua.am si eu o nelamurire.daca sunt angajata la o societate cooperativa mestesugareasca unde ma pot adresa cu o cerere de chemare in judecata referitoare ... (vezi toată discuția)