avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transformare post la institutie de stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transformare post la institutie de stat

Buna ziua! Sunt contabil la o institutie de stat si am luat licenta in economie in acesta vara, drept urmare as dori transformarea postului in economist. Exista un post de economist vacant, dar posturile sunt blocate, deci ideea ca as putea sa demisionez de pe postul de contabil si sa ma angajeze pe post de economist nu este realizabila. Mi s-a spus ca ar putea sa-mi transforme postul, dar ca s-a abrogat ordinul 17 (parca, nu stiu sigur) si ca nu sunt siguri daca mai au temeiul legal ca sa faca acest lucru. Ma puteti lamuri in acest sens? Sau poate aveti o alta solutie?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 13:05, 24 August 2011
Angajatorul poate schimba locul de munca cu acceptul salariatului si atunci poti ocupa postull de economist daca este diponibil.
Angajatorul poate sa transforme postul de contabil in economist dar nu motivat de faptul ca trebuie sa rezolve un salariat care are licenta ci d efaptul ca fisa postului necesita competentele unui economist. In acest caz trebuie schimbat Statul de Functii, eventual si organigrama, depinde pana unde este pentionat ca postul este de contabil
Postul de economist este disponibil dar este blocat, cel putin asa mi s-a spus de la personal si asa stiam si eu, ca ministerul a blocat toate posturile vacante si ca pentru ocuparea unui post ar trebui sa existe la momentul respectiv un nr de cel putin 7 disponibilizari pe acea institutie publica(spital).
Deci ar putea sa mi-l transforme cu motivarea de care vorbeati? Nu s-a facut nicio modificare in lege? Stiti cumva care este articolul in baza caruia se poate face aceasta transformare? Vreau sa ma duc cu temele pregatite, cum se spune.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
larysamat76, utilizator
Bineinteles ca exista posiblitatea si temeiul legal ca sa va promoveze, trebuie doar sa gasiti niste oameni care stiu sa citeasca si legislatia privind salarizarea pe anul acesta...:(

Legea-Cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitar a personalului pltit din fonduri publice:
Art. 26 (1) ncadrarea i promovarea personalului pltit din fonduri publice pe funcii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotrri ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) n situaia n care promovarea personalului bugetar n funcie, grad sau treapt profesional nu este reglementat prin statute proprii, promovarea se face de regul pe un post vacant existent n statul de funcii.

L. Reglementri specifice personalului ncadrat pe baz de contract individual de munc - personal contractual din administraia public

-art. 4 (2) Absolvenii nvmntului superior de lung i scurt durat, care la data trecerii pe funcia corespunztoare studiilor absolvite erau ncadrai pe funcii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului n care au absolvit studiile universitare, se ncadreaz la gradul profesional imediat superior gradului de debutant numai n msura n care atribuiile din fia postului au fost modificate n mod corespunztor, pstrndu-i gradaia avut la data promovrii.

H.G. nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunztor funciilor contractuale i a criteriilor de promovare n grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar pltit din fonduri publice:
Art. 41 (1) Prin promovare se asigur evoluia n carier a personalului contractual, prin trecerea ntr-un grad, o treapt profesional sau funcie superior/superioar.
(2) Promovarea persoanelor ncadrate cu contract individual de munc n grade sau trepte profesionale se face, de regul, pe un post vacant sau temporar vacant, iar n situaia n care nu exist un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de funcii n care acestea sunt ncadrate ntr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea n grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator de patrimoniu lucian35 lucian35 Buna ziua, sunt administrator financiar(de patrimoniu) de 2 ( ani) la un liceu. Postul meu este pe studii medii si as vrea sa stiu cum sa procedez sau ce ... (vezi toată discuția)
Legea muncii-promovarea la propunerea sefului. mirei_80 mirei_80 buna ziua, va rog sa-mi spunerti daca, dupa noua legea a muncii, se mai poate face promovarea la propunerea sefului. daca se poate si baza legala, articolul, ... (vezi toată discuția)
Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)