avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul angajatului la concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul angajatului la concediu de odihna

Buna ziua,

As vrea sa va intreb daca legea prevede ca angajatorul sa acorde cate zile de concediu doreste acesta si nu cate cere angajatul.

Spre exemplu, eu am solicitat 10 zile lucratoare din cele 17 zile pe care le mai am disponibile si mi s-au aprobat 6. Nu am functie de conducere iar in locul meu are cine sa ramana pe perioada de concediu.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: costy79.ro , utilizator 21:16, 26 Iulie 2010
Daca se respecta programarile negociate la momentul angajarii, art. 139 alin. 2 din Codul Muncii prevede faptul ca
-Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
-
Ceea ce dvs ati expus reprezinta o limitare, consider, care contravine dispozitiilor articolului citat.
Multumesc pentru raspuns!

Asa cred si eu.
Intrebare este: am luat o parte din CO aferent anului 2010 in cuantum de 10 zile lucratoare, eu am dreptul la 25 de zile/an. Cu data de 2 august noua organigrama desfiinteaza un mare nr de posturi. Calculat la nr de zile de concediu aferent per luna, inseamna 2 zile, adica 10 zile CO pe care l am efectuat, dar mai am dreptul la 3 zile aferent lunii iulie/august pana la intrarea in preaviz, la cererea depusa pentru CO , conducerea a zis ca nu se mai aproba CO, au dreptate sau nu sa mai imi aprobe CO?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz pt restructurare ContSters88537 ContSters88537 Buna ziua, In perioada preavizului pt restrucurare, concediul de odihna se acorda cu acordul partilor sau este dreptul angajatului? Se scad cele 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Refuz concediu de odihna ContSters126453 ContSters126453 Buna ziua, Lucrez intr-o firma...de 2 ani..si intotdeauna au fost \"mici\"probleme in a acorda concediul de odihna cuvenit angajatului,din diferite ... (vezi toată discuția)
Este legal ca angajatorul sa nu îmi de-a zilele de concediu ... Magie1 Magie1 Este legal ca angajatorul sa nu îmi de-a zilele de concediu de odihna rămase de pe anul anul 2020 și să mi le treacă la prima are acest drept fara ... (vezi toată discuția)