avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal ca angajatorul sa nu îmi de-a zilele de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal ca angajatorul sa nu îmi de-a zilele de concediu ...

Este legal ca angajatorul sa nu îmi de-a zilele de concediu de odihna rămase de pe anul anul 2020 și să mi le treacă la prima are acest drept fara acordul meu.
In cazul acesta este ilegal ce a făcut cu zilele de concediu angajatorul,se iau zilele rămase pe care are drept angajatul se le ea pe timpul angajari zilele neefectuate.
In lege sau in regulamentul intern sau contractul colectiv d munca al angajatorului poate fii aceasta procedura.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:19, 8 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale.

2. Potrivit art.144 alin.2 C.mun., dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

3. Pentru zilele de CO neefectuate in 2020 , angajatorul este obligat sa le acorde intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual. In speta, pana la 01.07.2021.

4. Zilele de CO neefectuate nu pot fi compensate in bani decat la incetarea c.i.m.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu munca zinsi zinsi Buna ziua! Cine stabileste datile de concediu de odihna? Angajatorul poate decide zilele de concediu fara aprobarea salariatului? Daca acest anagajator ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , 1 . ma poate forta un angajator sa imi iau concediu ... Teddy71 Teddy71 Buna ziua , 1 . Ma poate forta un angajator sa imi iau concediu de odihna in ce perioada decide el ? 2. La cate zile de concedu pe an am dreptul , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca concediul de odihna nu a fost uzat pana la sfarsitul ... Crina001 Crina001 Buna ziua, Daca concediul de odihna nu a fost uzat pana la sfarsitul anului si nu au existat motive justificate pentru neuzarea lui poate angajatorul sa ... (vezi toată discuția)