Buna seara,
Am imprumutat, cu act notarial fara garantie o societate comerciala, cu situatie patrimoniala ft buna. La data scadenta, SRL-ul nu are suma datorata, datorita crizei, etc ... dar se ofera sa-mi plateasca, ca o dovada de seriozitate, o parte din aceasta, mai precis 20%, urmand ca restul sa-l plateasca cat de curand, in maxim 45 de zile.
Eu as vrea sa rezolv problema pe cale amiabila, si vreau sa stiu daca pot primi acesti bani, fara a periclita contractul initial. Mai exact, pot primi acesti bani si semna o chitanta, iar in caz de neplata a diferentei in termenul de 45 zile, pot executa firma prin executor pentru a primi diferenta (cei 80% din suma, ramasi)? Aceasta intelegere este doar una verbala, si nu as vrea sa pericliteze cumva contractul notarial, in caz de nerespectare.
A doua intrebare este legata de executor. Patronul de la firma datoare are mare influenta in mediul local, si nu as vrea sa tergiverseze cumva treburile. Ma pot adresa unui executor din alt judet pentru rezolvarea cazului?
Cu stima, multe multumiri ...
puteti accepta cei 20%, in felul acesta se intrerupe si termenul de prescriptie; in ceea ce priveste executorul, nu aveti posibilitatea de a va adresa unui din afara judetului, ci trebuie sa mergeti la un executor din circumscriptia instantei de executare (unde are sediul SRL-ul)
Nedumerire
dorutuvic
sunt abonat la mai multe site-uri privind legislatia Romaniei,nedumerirea mea este cu privire la codul muncii - deoarece mai ales in institutiile statului ... (vezi toată discuția)