avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti de catre cine e platit concediul medical: de catre angajator sau de catre CAS? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 21:03, 26 Iulie 2010
Plata indemnizatiilor pentru concediile medicale se face de catre angajator cel mai tarziu odata cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectiva.

Angajatorul isi va recupera banii pentru indemnizatiile care se platesc asiguratilor si care, se suporta din bugetul FNUASS, prin retineri din contributiile pentru concedii si indemnizatii datorate pentru luna respectiva. Sumele reprezentand indemnizatii platite de catre angajatori asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acestia in luna respectiva, se recupereaza din contributiile datorate pentru lunile urmatoare sau la cerere din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate din creditele bugetare prevazute cu aceasta destinatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate sa plateasca un concediu medical suportat din FNUASS in momentul in care incaseaza banii de la casa?am fost in cm ... (vezi toată discuția)
Recalculare indemnizatie concediu medical del_gf del_gf Buna ziua, As dori sa stiu cine are calitate procesuala, in cazul unei actiuni in instanta pentru recalcularea indemnizatiei de concediu medical, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de maternitate sir28 sir28 buna ziua, lamuriti-ma, va rog, cu urmatoarea problema: sunt insarcinata si incepand de maine 1. 03 conform calculului facut de dr intru in concediu de ... (vezi toată discuția)