avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale comercializare bijuterii handmade
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

comercializare bijuterii handmade

Buna ziua! Acum ceva timp am inceput sa realizez bijuterii handmade - si cu margele cumparate, dar si cu margele realizate de mine. As dori sa-mi deschid un stand intr-un Mall si nu stiu cum sa procedez: sa-mi fac un PFA sau un SRL? Dar in acelasi timp eu nu am nici o calificare de producator - sa zic asa. Nu am terminat nimic legat de arte. La PFA am inteles ca nu se poate decat un singur cod CAEN, iar eu sunt si producator si vanzator. Ce ma sfatuiti? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ariana123 , utilizator 22:46, 12 Martie 2016
PFA. Va trebuie o diploma de vanzator.
Doar de vanzator? nimic de producator? ca eu voi avea intrari doar pe materia prima pentru ca eu produc si asamblez margelele.
Pentru inregistrarea unui PFA cu activitati de comert, va este suficienta si o diploma de bacalaureat. Nu aveti nevoie de mai mult.
M-am ocupat, deja, de mai multe PFA-uri (si Intreprinderi Individuale si Familiale) si a fost suficienta diploma de bacalaureat.
Doar pentru activitati de comert cu produse alimentare, ar fi fost nevoie de un curs de igiena alimentara !

Pentru a confectiona bijuterii de genul celor la care faceti referire, ar fi fost util un curs, ceva, in domeniul artelor, dar cred ca ati putea incerca si fara..
Buna ziua!

Ca sa infiintez un pfa pt realizare chestiute handmade e ok o diploma de la un curs de perfectionare(nu calificare) de vanzari prin telefon?
Si pt cumpararea materialelor necesare,gen margelute trebuie sa am chitanta pt ele?sau doar pt ceea ce vand?

Si cu acelasi curs mi-ar aproba un pfa pt vanzari online de haine?

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma/atestat pfa mvstancu mvstancu Bună ziua, Doresc înființarea unui PFA pentru a vinde legal bijuterii handmade confecționate de mine (brățări împletite, brățări din mărgele, ... (vezi toată discuția)
Pfa produse handmade Lirene Lirene Intentionez sa infiintez un PFA prin care sa confectionez si comercializez prin internet produse handmade, in special articole de imbracaminte. Acestea sunt ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pentru un pfa - handmade Ana1788 Ana1788 Aș vrea să valorific legal hobby-ul meu, urmând cea mai simpla varianta. Doresc sa ofer spre vânzare coronițe, agrafe, coliere, cercei și alte bijuterii ... (vezi toată discuția)