Buna ziua...In luna octombrie 2009 am avut o usoara tamponare...mentionez ca fara victime...In etilotest am avut o alcoolemie de 0.63....iar in sange prima proba 1.20 cea de-a doua proba 1.05....Procurol mi`a cerut recalculare si mi`a iesit 1.40(mentionez k inainte de recalculare am mai adaugat niste argumente la declaratie si nu mi le`a luat in considerare)....Am mai cerut si eu o recalculare si nu mi`a acordat`o....Mi`a trimis dosarul in instanta...Ce se va intampla?
In principiu pedeapsa prev. de art 87 al.1 din Oug.195/2002 este cuprinsa intre un minim de 1 si un maxim de 5 ani.
Daca va aflati la prima abatere a legii penale, in functie de imprejurarile concrete ale comiterii faptei, de pozitia procesuala pe care o aveti in faza de cercetare judecatoreasca si ati avut-o in faza de cercetare penala, pot fi retinute circumstantele atenuante prev. de art.74-76 c.p.si obtinuta o pedeapsa orientata sub minimul special prevazut de lege cu aplicarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.In cazul condamnarii printr-o hotarare definitiva pentru art. 87 al. 1 permisul vi se va anula.
Un aspect important al apararii in astfel de cauze este cel daca recoltarea probelor de sange a respectat dispozitiile legale in materie, adica daca recoltarea s-a facut cu ac si seringa sau cu o trusa speciala asa cum prevad normele legale in materie.
Angajati avocat.
Mi`am luat avocat...Dar totusi vroiam sa mai aud niste pareri...Sunt la prima abatare...Din cate am inteles este posibil sa primesc inchisoare cu suspendare...dar la permis care va fi sentinta?
Chiar daca veti fi condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei permisul se va anula.
Va veti putea prezenta pentru obtinerea unui alt permis dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.