avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... studii in domeniul juridic
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

studii in domeniul juridic

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat in legatura cu studiile in domeniul juridic. Sunt absolvent de administratie publica SNSPA si Drept international si comunitar la Dimitrie Cantemir...intrebarea este daca mi-ar fi de folos facultatea de drept in conditiile in care as vrea sa lucrez in strainatate, dar si in tara. Si inca ceva....as putea echivala studiile astfel incat sa dureze mai putin de 4 ani facultatea de drept?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 15:55, 27 Iulie 2010
ar putea fi de folos, dar diplomele noastre nu sunt recunoscute dincolo. Deci v-ar trebui echivalari. depinde de poztul care vil-l gasiti dincolo. Discutiile trebuie sa se poarte concret, la angajator, sau eventual institutia unde vreti sa va angajati
in cazul de fata vei incepe facultatea de Drept cu anul 3 dar va fi obligatoriu sa dai diferente pentru materile pe care nu le-ai studiat
Nu iti este de folos sa faci si Facultatea de drept decat daca vrei sa profesezi strict in domeniul juridic - avocat sau magistrat - si pentru care sustii alte examene, dupa absolvirea facultatii, la datele ce se anunta in mass media. In strainatate nu se tine cont strict de specializarea pe care ai dobandit-o in facultate, trebuie sa ai experienta in domeniul in care vrei sa-ti desfasori activitatea. De fapt si aici, in Romania, ti se cere in primul rand expereinta intr-un post similar celui in care soliciti angajarea. Te sfatuiesc sa cauti un loc de munca, chiar intr-un domeniu tangential studiilor absolvite, pentru a putea demonstra experienta in munca. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Academia de politie si facultatea de drept Imanent Imanent - Este posibil sa faci Academia de Politie paralel cu Dreptul (la zi, nu la distanta)? - Daca termin Academiei de Politie, specializarea drept, pot ... (vezi toată discuția)
Despre sef sipp rogert_Bv rogert_Bv Sunt intr-o firma cu aproximativ 400 angajati, am fost angajat in functia de Coordonator in materie SSM cu decizie de Manager HSE. In urma cu 12 luni am fost ... (vezi toată discuția)
Va supun atentiei urmatoarea speta: fratele meu a absolvit universitatea ... Oana1812 Oana1812 Va supun atentiei urmatoarea speta: Fratele meu a absolvit Universitatea de Stiinte Agronimice si Medicina Veterinara, -absolvent al Facultatii de Inginerie ... (vezi toată discuția)