avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va supun atentiei urmatoarea speta: Fratele meu a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va supun atentiei urmatoarea speta: Fratele meu a absolvit Universitatea ...

Va supun atentiei urmatoarea speta:
Fratele meu a absolvit Universitatea de Stiinte Agronimice si Medicina Veterinara, -absolvent al Facultatii de Inginerie si Management Agroturistic Univ. Bioterra - Inginer diplomat in Inginerie Economica-specializarea Inginerie manageriala.
De peste 15 ani, a obtinut numeroase certificari in domeniul IT, a fost angajat la firme private dar si la stat (o scurta perioada) ca Administrator Baza de date, analist programator etc(ma rezum strict la domeniul IT).
De curand, incercand sa depuna un CV la o firma de stat, pentru un post de inginer in cadrul Serviciului IT -unde in CCM-ul companiei respective se prevede ca un candidat se poate inscrie la ocuparea unui post de inginer sau administrator baze de date doar daca face dovada ca are studii superioare tehnice, de lunga durata cu diploma de licenta.
Dosarul lui a fost respins, pe motiv ca acea diploma de inginer, in domeniul/specializarea mai sus mentionat/e nu constituie dovada tehnica iar documentele depuse (cursuri IT, certificari) nu pot fi echivalate si nu au fost luate in seama.

Gresim cand spunem ca atunci cand esti Inginer (conform diplomei de licenta) si in special cand ai o vasta experienta in IT, pot fi echivalate certificarile ,diplomele obtinute ,cu diploma de inginer?
Vi se pare ca a fost totusi o rea intentie (sa nu spun mai mult) pentru ca nu a fost primit in concurs?
Ne puteti ajuta dumneavoastra catre cine sa mai adresam speta sau cu orice alte informatii ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra si pentru timpul acordat parcurgerii acestei spete
Cel mai recent răspuns: Valsymy , utilizator 13:43, 24 Septembrie 2020
Este menționat ceva în legătură cu posibilitatea de a ataca refuzul?
nu..
Ma gandesc daca se poate recunoaste experienta profesionala prin cursurile/ certificarile pe care le detine sau pot fi cumva echivalate,astfel incat sa poata participa la concurs.
ne-ar ajuta poate si un pdv cu privire la refuz,pe care sa il supunem atentiei companiei..
Sincer, din ce ați scris dumneavoastră - "un candidat se poate inscrie la ocuparea unui post de inginer sau administrator baze de date doar daca face dovada ca are studii superioare tehnice, de lunga durata cu diploma de licenta" - cuplat cu faptul că s-a organizat un concurs pentru postul de inginer sau administrator baze de date, apreciez că diploma de inginer obținută de la Universitatea de Agronomie nu este suficientă.

Pare destul de clar formulată condiția participării - diplomă de licență în domeniul tehnic aferent postului de inginer/administrator de bază de date, adică un absolvent de automatică și calculatoare, mate-info etc. Inginer în materia pentru postul la care s-a înscris la concurs, nu orice post.
Nu văd cum ați putea echivala acele certificări atâta vreme cât nu aveți temei juridic să o faceți și potențialul angajator nu le recunoaște. Adică dacă existau alternative, dacă angajatorul ar fi recunoscut alte diplome, cursuri sau ar fi considerat că 10 ani de experiență în domeniu ar cântări mai mult decât diploma de licență, atunci ar fi precizat aceasta în anunț. Din moment ce nu este...

Angajatorii au libertatea de a alege potențialii angajați și nu îi poți obliga să angajeze o persoană care nu au profilul dorit de către aceștia. Eu așa văd lucrurile strictamente din ce ați scris dumneavoatră.
Nu a fost rea intentie cu siguranta, pur si simplu se cer studii I.T iar cele doua facultati nu au nimic de a face cu studiile I.T, cursurile nu pot echivala diploma univeristara respectiva.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
Valsymy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar concurs sosobi sosobi buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: -mi-am depus dosarul pentru participarea la un concurs de angajare pentru un post de Sef Serviciu ... (vezi toată discuția)
Concurs gluten gluten Conditiile pt participarea la unconcurs de inginer sp.ultima treapta si gradatie sunt enumerate in anunt. Se prezinta un candidat care nu are diploma de ... (vezi toată discuția)
Pot incadra un inginer pe post de economist? LUCIARANEA LUCIARANEA Un absolvent al Universitatii Bioterra Bucuresti din anul 2003, Facultatea de management agroturistic, cu diploma de inginer, titlul de inginer diplomat, in ... (vezi toată discuția)