avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchiriere apartament ca si sediu social pentru PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchiriere apartament ca si sediu social pentru PFA

Buna seara! As avea nevoie de sfat, va rog! Am inchiriat un apartament unui cetatean american, insa contractul a expirat pe 1 iulie, m-a amanat pana acum cu semnarea contractului nou, iar astazi m-a anuntat ca va deveni PFA si are nevoie sa ii scriu in contract ca apartamentul va fi sediul lui social. Eu nu am nimic impotriva, dar as vrea sa stiu cum ma afecteaza pe mine acest lucru. Nu mi se pare ok ca m-a anuntat pe ultima suta de metri si nu stiu daca e chiar asa simplu cum spune el, ca trebuie doar sa mentionez in contract ca apartamentul va fi sediu social si atat. Ma puteti ajuta va rog? In alta ordine de idei, mi se pare normal sa ii cer o suma mai mare, cu 50 de euro mai mult, dar el se face ca nu intelege de ce. Ce argumente sa folosesc?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 19:08, 27 Iulie 2010
va avea activitate la acel sediu sau nu ?
daca nu are activitate la acel sediu nu te deranjeaza ,faci contractul pe ce perioada doresti;
Daca inchiriezi ca si persoana fizica ctr se inregistreaza la finante si vei plati impozit daca pana acum n-ai platit;
Multumesc pentru raspuns. El sustine ca nu va avea activitate. Am platit impozit pana acum, deci nu asta e problema. Insa am inteles ca mai nou s-a schimbat legislatia si proprietarul are mult mai multe responsabilitati in cazul in care inchiriaza unei persoane juridice, in primul rand deoarece contractul nu se poate rezilia decat cu acordul partii juridice, ceea ce face situatia un pic mai complicata in cazul in care chiriasul pleaca fara sa anunte.

Unde as putea gasi un model de contract care sa ma avantajeze pe mine, in primul rand?

Totodata, mi-e teama ca nu voi primi aprobarea vecinilor. Asociatia de proprietari nu are un presedinte, cu atat mai putin stampila. E vorba de un bloc cu 15 apartamente, unde toate facturile vin la comun si o persoana se ocupa de impartirea sumelor respective si atat.

Persoanele juridice nu intra in discutie in acest caz. PFA nici nu este persoana juridica. Contractul de inchiriere poate sa ramana la fel ca si pana acum.
De regula nu se face pe pfa ci pe persoana fizica (in momentul in care se face, PFA nu exista).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
De la ctr de comodat la ctr. de inchiriere - firma are deja sediul social la aceasta adresa tresor tresor So...ma confrunt cu urmatoare situatie: Eu proprietara apartament. Eu asociata intr-o firma care are sediul social in acest apartament. Intre mine si ... (vezi toată discuția)