avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desbaterea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desbaterea mostenirii

Dupa moartea tatalui meu am ramas trei mostenitori: eu, fratele meu si mama.Ce trebuie sa facem , cum ne comportam si unde trebuie sa mergem? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Vlad Nicoleta , utilizator 23:36, 26 Iulie 2010
aveti posibilitatea sa mergeti la un notar, care va avea grija sa va explice pe larg ce acte trebuie sa aduceti pentru dezbaterea taxei de succsiune si apoi partajul succesoral...taxe s.a.m.d.....
sau puteti merge la un avocat care de asemenea va poate indruma spre instanta,
am spus ca se poate merge la notar sau avocat pentru ca la notar ca sa faceti succesiunea si partajul va trebui sa faceti si carte funciara la bunurile imobile, iar daca veti merge in instanta nu va trebui și de asemenea la instanta fiind vorba de o intelegere la primul termen finalizata prin tranzactie taxa de timbru este la jumatate ( sau chiar de loc in anumite instante),,,acum depinde si de ce aveti de impartit si ce vreti si dvs,,,initial mergeti la un notar
Eu iti spun cum sa va comprtati, asta este una din intrebari. Voi faceti ce credeti!
Este bine, din punct de vedere finaciar, sa solictiati deschiderea proceduri succesorale notariale. Cel mai bine este sa renuntati, ambii frati (daca sunteti frati!) la succesiune. Astfel, parte de avere va ramane mamei dumneavoastra. Dupa decesul ei puteti sa impartiti averea parintilor vostri...frateste!
Revin cu unelel precizari.
Procedura succesorala nu este de competent a unui avocat! Sunt bani pierduti.
Temei legal: Legea 36 din 1995, a notarilor publici. Astfel:
Procedura succesorala se deschide, dupa caz, la cererea oricarei persoane interesate, a procurorului, precum si a secretarului consiliului local al localitatii in raza careia defunctul si-a avut ultimul domiciliu. Cererea va cuprinde: data decesului si ultimul domiciliu al defunctului; numele, prenumele si domiciliul succesibililor, bunurile succesorale si eventualele datorii ale defunctului; daca cererea se introduce de secretarul consiliului local, se va mentiona si valoarea de impozitare a bunurilor ce compun masa succesorala.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Darie Tudor, utilizator
Mergeti impreuna la un notar si dezbateti succesiunea.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
va multumesc mult pentru raspunsuri dar lipseste um prticular in toata povestea.
Eu am 32 de ani ,fratele meu 35 , sintem in strainatate de12 ani iar mama mea a ramas vaduva acum 29 de ani .Ea a refuzat tot timpul desbaterea fiin casatorita a trea oara. tot timpul inventeaza o scusa......
Multumesc
Vlad Nicoleta a scris:

va multumesc mult pentru raspunsuri dar lipseste um prticular in toata povestea.
Eu am 32 de ani ,fratele meu 35 , sintem in strainatate de12 ani iar mama mea a ramas vaduva acum 29 de ani .Ea a refuzat tot timpul desbaterea fiin casatorita a trea oara. tot timpul inventeaza o scusa......
Multumesc

Oky.
In acest caz, solicitaiti, oricare dintre frati, deschiderea succesiunii si ...cascati bine ochii!
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Darie Tudor, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire,succesiune,partaj Gyna Gyna Buna ziua!Dupa decesul parintilor,doi frati raman cu 2 proprietati,la doua adrese diferite.Cei doi frati,s-au inteles sa ia fiecare cate o proprietate,dar pt. ... (vezi toată discuția)
Casa-mostenire ely_3n ely_3n O sa trec direct la problema fara a mai recurge la vreo introducere. Povestea pe scurt Eu si parintii mei am vandut apartamentul in care stateam si ne-am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire unui parinte decedat florynela florynela Buna ziua, am mare nevoie de un sfat. Suntem 2 frati care locuim intr-o casa proprietate a parintilor nostri, iar parintii nostri locuiau intr-o alta casa ... (vezi toată discuția)