avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

:((:((buna ziua! am si eu o problema ,sunt maritata din 2004 cu un libanez, de 2 ani nu mai avem treaba unul cu celalalt eu deja avand pe cineva si urmeaza peste 7 luni sa nasc,anul trecut am intentat divort si mi_sa cerut dovada ca locuieste la adresa aceea dar eu nu am de unde sa il iau ptr ca el ma suna cu nr ascuns sau mai trece pe la ai mei . vreau sa pun iar dosarul pe rol dar chiar nu stiu de unde sa-l iau,motivul ca sunt insarcinata cu altcineva ajuta la divort,va rog ajutati-ma nu vreau sa poarte numele lui copilul meu (asa am inteles),ca atata timp cat sunt maritata ia numele sotului. VA ROG SFATUITI-MA CE SA FAC. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:15, 26 Iulie 2010
buna ziua. in cererea de divort trebuie sa indicati adresa de la ultimul domiciliu comun pe care l-ati avut fiind necesar ptr a fi citat la aceea adresa.este important de stiut daca a avut sau are rezidenta in romania... in orice caz instanta va dispune citarea lui intr-un ziar de circulatie nationala si totodata va fi instiintat prin afisare la usa instantei a citatiei de divort.
in mod normal nu ar trebui sa intampinati mari probleme deoarece nu aveti copii impreuna si nici bunuri daca deduc bine.
in ceea ce priveste copilul, daca acesta va fi nascut in timpul cat sunteti inca maritata, legea spune astfel" copilul născut în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei".daca va face asta iar dvs nu doriti,introduceti o actiune in tagada paternitatii,unde se vor audia martori si instanta poate dispune efectuare testului ADN. care poate dovedi cas nu el este tatal copilului.daca va mai pot ajuta,scrie-ti pe mail.
Noroc ca adulterul nu mai este incriminat ca fapta penala, ca altfel...:giggle: ce- i drept, in cazul dv. nu isi gasea pana la urma aplicarea, daca ati fi demonstrat ca viata conjugala era intrerupta!

Recunoasterea copilului de catre adevaratul tata( si nu de catre sotul legal) se poate face prin declaratie la serviciul de stare civila sau printr- un inscris in fata unui notar public:) ( recunoastere voluntara).

Pentru procesul de divort, puteti invoca adevaratele motive, inclusiv faptul ca aveti un copil cu un alt barbat!

Privind domiciliul/ adresa sotului, trebuie sa invederati instantei ca ati facut tot ce v- a stat in putinta pentru a afla adresa paratului, dar nu ati reusit. In aceasta situatie, presedintele instantei va dispune citarea prin publicitate( procedura cu caracter exceptional).

Pentru a putea dovedi ca sti facut eforturi in acest sens, puteti sa va adresati in scris, motivat, Oficiului Roman pentru Imigrari , solicitand sa va comunice cu ce resedinta figureaza sotul dv. pe teritoriul Romaniei.

De asemenea, interesati- va la sediul firmei la care lucra( in cazul in care avea sau era angajat la vreo firma pe teritoriul Romaniei) despre adresa de resedinta/ domiciliu.

Puteti sa prezentati instantei si declaratii ale vecinilor, cunostintelor comune, rudelor etc, in care sa precizeze ce cunosc despre adresa sotului!

Va doresc succes si nastere usoara!:)
Urmati procedura de citare prin publicitate prev. de art.95 c.proc.civ.
Potrivit art.53 al.2 copilul nascut dupa desfacerea casatoriei are ca tata pe fostul sot al mamei, daca a fost conceput in timpul casatoriei si nasterea sa a avut loc inainte ca mama sa fi intrat intr-o noua casatorie.
Aveti apoi la indemana actiunea in tagaduirea paternitatii- actiune in contradictoriu cu fostul sot, iar in urma admiterii actiunii de tagaduire paternitate veti obtine un nou certificat de nastere dar fara numele tatalui.
Apoi este necesara promovarea actiunii in stabilirea paternitatii fata de tatal natural al minorului sau o recunoastere a acestuia pe cale notariala.
Consultati avocat.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare bebelusi augustina_1984 augustina_1984 daca esti casatorita dar nu mai locuiesti cu sotul,ai intentat actele de divort,si faci un copil cu un alt barbat ,numele tatalui de pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara merimeri merimeri Buna! V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema. Fratele meu a divortat in luna martie 2010. Divortul s-a pronuntat din vina ambelor parti. Si el si fosta ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)