avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier judiciar

Daca sint reclamat de o persoana si sint cercetat penal,merg la politie si solicit eliberarea cazierului judiciar pt.ceva anume este o problema?apare scris in cazier faptul ca eu sint cercetat?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 14:31, 27 Iulie 2010
In cazierul judiciar va apar doar condamnarile definitive. Pana sa fiti judecat si condamnat definitiv beneficiati de prezumtia de nevinovatie. Faptul ca sunteti cercetat pentru o fapta penala nu este susceptibil de a fi inscris in certificatul de cazier judiciar. Raspunsul la intrebarea d-voastra este NU.
Succes!
Conform Legii 290/2004 modificata, art. Art. 9 prevede:
In cazierul judiciar se inscriu date privind:
a) pedepsele, masurile de siguranta si educative, pronuntate prin hotarari judecatoresti definitive;
b) inceperea, intreruperea si incetarea executarii pedepsei inchisorii, a masurilor de siguranta si educative, liberarea conditionata si revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, gratierea, prescriptia executarii pedepsei, reabilitarea;
d) pedepsele si masurile pronuntate prin hotarari penale definitive de instantele judecatoresti din strainatate, precum si masurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din strainatate, daca aceste hotarari au fost recunoscute de organele romane competente;
e) hotararile definitive care impun modificari in cazierul judiciar;
f) extradarea.

Deci, asa cum spunea si colegul mai sus, numai hotararile definitive.
In formularul de cazier judiciar pe care il solicitati in timpul cat sunteti cercetat pentru o fapta penala va fi mentionat "nu este inscris in cazierul judiciar". A fi cercetat pentru o fapta penala nu inseamna neaparat ca sunteti si vinovat de comiterea acelei fapte penale. Conteaza doar hotararea instantei de judecata, care poate sa va gaseasca nevinovat fata de faptele pentru care sunteti acum cercetat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier martamartin martamartin Ma intereseaza daca avand cazier pe Spania,acesta este valabil si in Romania (vezi toată discuția)
Daca procurorul dispune neinceperea urmaririi penale mai ramane ceva in cazier? NNIM NNIM Salut, vreau sa stiu si eu daca primesc de la procuror NUP , pentru conducere sub influenta bauturilor, mai ramane ceva la cazier?? (vezi toată discuția)
Cazier nikolos nikolos cum va fii cazierul [ ALB sau PATAT ] pana la solutionarea procesul penal de catre instanta ? ma refer decand dosarul ajunge la parchet pana la hotararea ... (vezi toată discuția)