A ajuns la urechile mele ca am un dosar pe la politie si ca sunt cautat.
Politia a chemat pana acum vre-o 4 prieteni/cunostinte la sectie pe care i'a pus sa dea o declaratie privind persoana mea, ce stiu despre mine, cum m'au cunoscut, in ce relatii ne aflam, daca stiu unde sunt etc...
Practic au cam fost obligati/fortati/intimidati sa dea acele declaratii chiar daca nu stiau obiectul dosarului.
E legal asa ceva ? Unii dintre ei nu au primit citatii ci au fost contactati direct de catre politist si chemati la politie sa dea declaratii. Declaratiile au fost semnate dar nu in fata procurorului.
Mai multe detalii:
[ link extern ] >
Eu nu mai stau la adresa oficiala din buletin pentru ca stau in chirie de f multi ani, am fost plecat prin tara, etc... deci nu am o adresa stabila. Asa ca nu au ajuns inca la usa mea cu citatia.
Nu am primit oficial nici o citatie, nici chiar telefonic (care e valabila se pare conf. .art 175. Codul de Procedura Penala).
Intrebari:
Sunt obligat sa ma prezint la politie daca am auzit ca sunt cautat ?
Pot fi acuzat/cercetat in vre-un dosar, chiar daca oficial nu am fost sesizat/anuntat ?
Persoanele citate pot fi obligate sa depuna o declaratie fara sa cunoasca detalii despre dosar ?
Faza e ca nimeni nu stie exact despre ce este vorba ... nimeni nu stie exact ce acuzatii mi se aduc. Mi'au speriat toti prietenii chemand'ui la ancheta, unii fiind pentru prima data la politie, s'au speriat destul de rau.