avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mărturie mincinoasă, inducerea organelor în eroare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mărturie mincinoasă, inducerea organelor în eroare și instigare la mărturie mincinoasă!!! Bună ziua! Problema mea sună cam așa.. In 2016 eram cu un ...

Bună ziua! Problema mea sună cam așa.. In 2016 eram cu un prieten pompier în mașina (mașina lui),el era băut, poliția ia făcut semn să oprească iar el a fugit! Am rămas singur in mașină și am declarat în fața polițiștilor că nu cunosc persoana de la volan deoarece am fost luat la ocazii! A doua zi polițiști m au chemat și mi au spus că nu contează cine e, doar sa le aduc o persoana cu permis pentru a i suspenda permisul pentru neoprire la semnalele lor! După 6 luni, pompierul a fost chemat la Dga Craiova pentru a da declarație iar acesta a declarat că îmi împrumuta frecvent mașina și că eu i am spus că eu eram cu o fată la volan! După o săptămână am fost căutat acasă de doi ofițeri pentru a merge la Dga in calitate de suspect de încredințare mașină către o persoană fără permis (așa a reieșit din declarațiile pompierului), instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual! Eu am spus exact ce sa întâmplat după care a fost ridicat cu mandat de aducere pompierul și cei doi polițiști! Ulterior dosarul a fost declinat la parchetul militar Timișoara, și am fost chemat în 2018 să dau o declarație dar nefiind în țară am dat telefon și am anunțat că nu mă pot prezenta! Ulterior am aflat că pompierul și cei doi polițiști au dat declarație la parchetul militar (posibil și șoferul căruia ia fost reținut permisul in fals)! Anul acesta in Martie am primit acasă o scrisoare în care am fost anunțat că s au clasat infracțiunile polițiștilor și automat și ale mele, doar că surpriza, dosarul a fost declinat către parchetul din localitatea mea, eu fiind suspectat de mărturie mincinoasă, inducerea organelor în eroare și instigare la mărturie mincinoasă! Iar "soferul_ este acuzat de mărturie mincinoasă! Întrebarea mea este... Fiind la abatere, sunt șanse mai mari să primesc o eventuală pedeapsa cu suspendare, sau una cu executare?

Alte discuții în legătură

Bună ziua! in primul rând vreau să menționez că sunt la ... Andrei19955 Andrei19955 Bună ziua! In primul rând vreau să menționez că sunt la prima abatere! Sunt acuzat de instigare la fals în declarații, inducerea organelor în eroare ... (vezi toată discuția)
Fals intelectual! bună ziua! in urmă cu ceva timp am fost suspectat ... Andrei19955 Andrei19955 Fals intelectual! Bună ziua! In urmă cu ceva timp am fost suspectat de instigare la fals intelectual, iar un polițist a fost suspectat de fals intelectual! ... (vezi toată discuția)
Participare improprie la fals intelectual! bună ziua poate să ... Andrei19955 Andrei19955 Participare improprie la fals intelectual! Bună ziua poate să îmi spună cineva care dintre următoarele 2 infracțiuni se pedepsește mai rău? ... (vezi toată discuția)