avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Participare improprie la fals intelectual! Bună ziua ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Participare improprie la fals intelectual! Bună ziua poate să ...

Participare improprie la fals intelectual! Bună ziua poate să îmi spună cineva care dintre următoarele 2 infracțiuni se pedepsește mai rău? Participarea improprie la fals intelectual sau inducerea organelor în eroare? Recent mi a fost schimbată inducerea organelor în eroare cu participarea improprie la fals intelectual! Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Andrei19955 , utilizator 00:48, 31 August 2020
Mai "rău" se pedepsește prima - inducerea în eroare a organelor judiciare. Din fericire s-a schimbat încadrarea în participare improprie, ceea ce înseamnă că ați săvârșit infracțiunea de fals intelectual fără intenție. E de bine. În ce stadiu este procesul penal?
Inițial am fost ridicat de Dga in 2016 sub suspiciunea de cu totul alte infracțiuni, însă fiind vorba de către 2 polițiști (cei care au ridicat un permis în fals), și 1 pompier, dosarul a fost declinat către parchetul militar, acolo unde "magia" a avut loc iar cei 3 angajați ai statului au ieșit de sub acuzații, in martie am primit instintare că dosarul a fost preluat de către parchetul din Orașul meu, însă partea proastă este că eu sunt suspect de 3 infracțiuni ( Mărturie mincinoasă, instigare la mărturie mincinoasă și participare improprie)! Știu că e stupid să întreb asta și că depinde de judecător și alte cauze, însă fiind la prima abatere, aș avea șanse ca pedeapsa să mi fie suspendată?

Cristina Filimon a scris:

Mai "rău" se pedepsește prima - inducerea în eroare a organelor judiciare. Din fericire s-a schimbat încadrarea în participare improprie, ceea ce înseamnă că ați săvârșit infracțiunea de fals intelectual fără intenție. E de bine. În ce stadiu este procesul penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mărturie mincinoasă, inducerea organelor în eroare și instigare la mărturie mincinoasă!!! bună ziua! problema mea sună cam așa.. in 2016 eram cu un ... Andrei19955 Andrei19955 Bună ziua! Problema mea sună cam așa.. In 2016 eram cu un prieten pompier în mașina (mașina lui),el era băut, poliția ia făcut semn să oprească iar ... (vezi toată discuția)
Fals intelectual! bună ziua! in urmă cu ceva timp am fost suspectat ... Andrei19955 Andrei19955 Fals intelectual! Bună ziua! In urmă cu ceva timp am fost suspectat de instigare la fals intelectual, iar un polițist a fost suspectat de fals intelectual! ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! in primul rând vreau să menționez că sunt la ... Andrei19955 Andrei19955 Bună ziua! In primul rând vreau să menționez că sunt la prima abatere! Sunt acuzat de instigare la fals în declarații, inducerea organelor în eroare ... (vezi toată discuția)