avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In familie parintii mei facusera un imprumut la banca pe 10 ani,in jur de 40000 RON in familie.pe atunci eram trecut in intretinerea lor,neavand 18 ani.ambii sunt decedati si eu sunt singurul mostenitor si au mai ramas 7 ani din imprumut.prin mostenire eu dobandesc si acest imprumut?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 10:42, 27 Iulie 2010
da, mosteniti si datoriile parintilor
Aveti un drept de optiune in ceea ce priveste mostenirea in sensul ca puteti accepta aceasta mostenire cu tot ceea ce implica ea, adica cu intreg activul dar si cu pasivul dar puteti fi si renuntator la mostenire.
In acelasi timp puteti accepta mostenirea si sub beneficiu de inventar in sensul de a se evita contopirea patrimoniului dvs cu cel dobandit prin mostenire.
In acest fel dvs veti respunde pentru sarcinile mostenirii numai cu bunurile dobandite din mostenire.
Practic daca mosteniti bunuri a caror valoare este mai mare decat valoare imprumutului ramas de achitat veti accepta mostenirea. In caz contrar puteti renunta la mostenire sau accepta mostenirea sub beneficiu de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune badryana badryana buna ziua, Ajutati-ma cu un raspuns.Sunte 2 frati majori, carora ne-a decedat tatal in urma cu 2 luni.Tata era despartit de mama si recasatorit.Eu dupa o ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)
Ajutor in legatura cu ratele unui decedat Alex0M Alex0M As dori si eu niste sfaturi in legatura cu directia in care sa ma orientez in cazul in care un parinte a decedat lasand in urma 2 banci cu rate. acum ... (vezi toată discuția)