avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate ca un dosar penal sa fie cercetat timp de 1 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate ca un dosar penal sa fie cercetat timp de 1 an si ceva fara ca un procuror sa fie numit sa se ocupe de el???

pe langa faptul ca,dosarul afost cercetat de politist mai bine de un an de zile ,intr-o cauza simpla,si politistul mi-a tot spus ca trebuie sa se consulte cu procurorul,despre probele care trebuie administrate ,pentru rezolvarea dosarului...dupa ce acesta mi-a spus ca la trimis la parchet,pentru ca procurorul sa se pronunte daca dosarul trebuie trimis in instanta sau N.U.P. in urma cu 1 luna si jumatate...cand m-am dus la parchet procurorul de serviciu mi-a spus ca dosarul nu e acolo,iar cand am vrut sa vorbesc cu procurorul de caz,procurorul de serviciu a spus ca dosarul nu a fost dat niciunui procuror...intrbarea este cu ce procuror sa consultat politistul,daca dosarul nu a fost dat niciunui procuror din parchet???sau cine minte dintre cei doi???cum e procedura penala in acest caz si unde a disparut dosarul,pentru ca ambele institutii spun ca acesta e la ceilalti??
Cel mai recent răspuns: Marrius19 , utilizator 12:48, 10 Martie 2011
Recomandarea mea este sa mergeti pe varianta politistului.
Procurorul este cel care supravegheaza activitatea de urmarire penala si cel care il indruma pe politist.
Mergeti inca o data la Parchet in speranta ca veti intalni un procuror mai bine pregatit...
probabil ca procurorul de serviciu pe care l-ati consultat nu a vrut sa va dea informatiile pe care le-ati pretins ori ati fost la un alt parchet decat cel care trebuia (de ex, dosarul de afla la Parchetul de pe langa judecatorie si dvs. ati mers la Parchetul de pe langa tribunal); in mod sigur actele de cercetare efectuate in dosar au fost facute sub supravegherea unui procuror. Sfatul meu este sa mergeti la potilistul care s-a ocupat de dosar, sa il intrebati unde se afla dosarul, sa ii cereti numarul unic sub care dosarul a fost inregistrat la parchet si apoi sa mergeti la Parchet cu numarul de inregistrare.
Incepeti sa mergeti pe firul faptelor in mod cronologic. Solicitati politistului care a facut cercetarile, chiar si in scris daca intampinati greutati (printr-o cerere pe care sa o lasati la organul de politie respectiv si pentru care cereti numar de inregistrare), sa va dea numarul cu care dosarul a plecat la parchet si data cand a plecat. Apoi verificati la parchet daca s-a primit dosarul , in principiu se inregistreaza la cateva zile dupa ce a plecat de la politie. In dreptul numarului de inregistrare trebuie sa scrie cui i s-a repartizat dosarul. In principiu , fiecare politist este arondat la acelasi procuror si puteti intreba si la politie cu ce procuror lucreaza politistul respectiv. Daca nu primiti raspuns la intrebarile dvs. adresati-va in scris fiecare solicitate si inregistrati cererea respectiva, toti fiind obligati sa va raspunda tot in scris, desi procedura dureaza mai mult decat daca va intelegeti cu respectivii. La Parchet , cel care este de serviciu nu este obligat sa va raspunda la intrebari, fiind organizat un compartiment de relatii cu publicul, asa ca urmariti programul de functionare al acelui compartiment si adresati-va legal. Totodata, o buna solutionare a cererilor dvs. o puteti obtine daca va inscrieti in audienta la comandantul unitatii respective si fiti pregatit si cu o cerere in care sa mentionati in concret ce doriti si pe care sa o inmanati comandantului respectiv. Totul insa dureaza, si dureaza.... rabdare si veti rezolva. Succes!
daca procurorul de serviciu nu este obligat sa dea informatiile de care am nevoie....de ce am fost indrumat in audienta la el...si nu la altcineva competent,ca doar nu m-am dus in plimbare la parchet,ci pentru niste informatii despre dosar..DACA ASTA E ORGANIZAREA IN CADRUL PARCHETULUI SA STAI DE VORBA CU OAMENI CARE POT SA ITI RASPUNDA SAU NU DUPA BUNUL PLAC NU STIU CUM POT FI OBLIGATI SA ISI FACA TREABA CORECT.am dat nr. de inregistrare al dosarului si degeaba.
jeanking....exact in aceeasi situatie sunt si eu ...nu stiu ce sa fac...imi tot zic ca inca nu a fost repartizat dosarul unui procuror, pe cand cei de la politie mi-au zis deja si numele procurorului care se ocupa de cazul meu!!! asa ceva numai in jungla gasesti..ca la noi la nimeni frate, da-i incolo k numai de mincinosi ma izbesc.aia imi zic sa astept astia, de la politie imi zic sa fac cerere de urgentare,am mers am facut cerere si exact acelasi raspuns il primesc" inca nu a fost repartizat dosarul la un procuror" pe cine sa cred...???innebunesc cu justitia romana!!! VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar cercetare penala aurelia56 aurelia56 Buna ziua, Sotul meu a fost victima unui accident rutier pe 10 aprilie 2010 cu vatamare corporala grava din culpa. Un sofer a intrat pe contrasens in masina ... (vezi toată discuția)
Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)
Ajutooorrrrrr !!!!plangere penala neplata pensie dana92 dana92 Buna ziua ! Va scriu cu incredere ca ma puteti ajuta . Am un dosar pentru pensie alimentara deschis din luna februarie la sectia de politie din orasul meu ; ... (vezi toată discuția)