avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar cercetare penala

Buna ziua,
Sotul meu a fost victima unui accident rutier pe 10 aprilie 2010 cu vatamare corporala grava din culpa. Un sofer a intrat pe contrasens in masina condusa de sotul meu De la inceput s-a vazut ca politia incearca sa musamalizeze: ca de fapt cel care intrase pe contrasens nu era vinovat ca il sicanase altcineva de pe sensul lui de mers, etc. Am facut plangere penala. Politia a incercat sa intarzie dosarul cat a putut de mult, desi ni se spusese ca a plecat la procuratura nici acum nu suntem siguri unde se afla. Politistul care se ocupase doi ani de dosar a plecat dupa ce ne-a anuntat ca dosarul fusese trimis. Dupa aceea a venit o politista care si ea a mai facut nu stiu ce cercetari in dosarul care nu plecase inca. Avocatul angajat de noi o tot balmajeste ba ca dosarul a plecat la parchet, ba ca nu, si ne tot duce cu vorba vorba. Ma tem ca s-a inteles cu ceilalti, pentru ca a zis ca vine avocatul celui vinovat sa discute cu el, dupa care ne-a spus ca acela a venit dar ar fi afirmat ca clientul lui nu are bani de o intelegere amiabila.Ce ma sfatuiti sa fac pentru a da de urma dosarului?
Va multumesc
Incercati dupa numarul lucrarii de la politie sa aflati dvs personal unde se afla exact dosarul: daca se afla in continuare in cercetare la politie sau a fost trimis la parchet si sub ce numar a fost inregistrat la parchet. Daca a fost inregistrat la parchet mergeti martea sau joia in zilele de audienta publica si interesati-va care este stadiul dosarului, ce acte de urmarire penala au fost efectuate, ce declaratii au fost luate si cat mai dureaza pana se pronunta o rezolutie sau chiar rechizitoriu
Daca stiti numarul dosarului penal, mergeti la politia care a efectuat cercetarile sau la parchet pentru a fi indrumata la procurorul care a supravegheat urmarirea penala sa va dea informatii. In calitate de parte in dosar, sotul dvs are dreptul de a obtine informatii despre stadiul dosarului sau.
In mod normal avocatul trebuia sa se ocupe de aceste probleme juridice insa poate face demersuri si sotul dvs.
Pentru inceput se recomanda o cerere pentru a se afla in ce stadiu se afla cercetarea penala.
Avocatul are dreptul de a solicita sa studieze dosarul pentru a se lamuri si a va lamuri.
Probabil ca avocatul nu a stiut ca exista cateodata probleme si nu mai are timp de acest dosar.Aveti dreptul de a angaja si alt avocat insa acesta va afla ca exista probleme si probabil ca o sa va ceara onorariu pentru fiecare activitate in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala alexiastefania alexiastefania Am facut la politia locala o plangere penala impotriva unui politist in luna martie 2012, mi s-a promis ca o vor inainta Parchetului, iar astazi , respectiv ... (vezi toată discuția)
Politia romana.. BEJAT BEJAT Am fost batut de 2 persoane de mau bagat in spital,am depus plangere la politie dar acestia nu au trimis dosarul la judecatorie il tot amana.Ce as putea sa ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcoolemie cristian1702 cristian1702 Buna ziua , Am o nelamurire in urma cu 10 luni ma prins baut 0.45 in aer si in sange 1 mi-au facut dosar , in urma cu o luna am fost la parchet stiind ca ... (vezi toată discuția)