Buna ziua,
Sotul meu a fost victima unui accident rutier pe 10 aprilie 2010 cu vatamare corporala grava din culpa. Un sofer a intrat pe contrasens in masina condusa de sotul meu De la inceput s-a vazut ca politia incearca sa musamalizeze: ca de fapt cel care intrase pe contrasens nu era vinovat ca il sicanase altcineva de pe sensul lui de mers, etc. Am facut plangere penala. Politia a incercat sa intarzie dosarul cat a putut de mult, desi ni se spusese ca a plecat la procuratura nici acum nu suntem siguri unde se afla. Politistul care se ocupase doi ani de dosar a plecat dupa ce ne-a anuntat ca dosarul fusese trimis. Dupa aceea a venit o politista care si ea a mai facut nu stiu ce cercetari in dosarul care nu plecase inca. Avocatul angajat de noi o tot balmajeste ba ca dosarul a plecat la parchet, ba ca nu, si ne tot duce cu vorba vorba. Ma tem ca s-a inteles cu ceilalti, pentru ca a zis ca vine avocatul celui vinovat sa discute cu el, dupa care ne-a spus ca acela a venit dar ar fi afirmat ca clientul lui nu are bani de o intelegere amiabila.Ce ma sfatuiti sa fac pentru a da de urma dosarului?
Va multumesc
Incercati dupa numarul lucrarii de la politie sa aflati dvs personal unde se afla exact dosarul: daca se afla in continuare in cercetare la politie sau a fost trimis la parchet si sub ce numar a fost inregistrat la parchet. Daca a fost inregistrat la parchet mergeti martea sau joia in zilele de audienta publica si interesati-va care este stadiul dosarului, ce acte de urmarire penala au fost efectuate, ce declaratii au fost luate si cat mai dureaza pana se pronunta o rezolutie sau chiar rechizitoriu
Daca stiti numarul dosarului penal, mergeti la politia care a efectuat cercetarile sau la parchet pentru a fi indrumata la procurorul care a supravegheat urmarirea penala sa va dea informatii. In calitate de parte in dosar, sotul dvs are dreptul de a obtine informatii despre stadiul dosarului sau.
In mod normal avocatul trebuia sa se ocupe de aceste probleme juridice insa poate face demersuri si sotul dvs.
Pentru inceput se recomanda o cerere pentru a se afla in ce stadiu se afla cercetarea penala.
Avocatul are dreptul de a solicita sa studieze dosarul pentru a se lamuri si a va lamuri.
Probabil ca avocatul nu a stiut ca exista cateodata probleme si nu mai are timp de acest dosar.Aveti dreptul de a angaja si alt avocat insa acesta va afla ca exista probleme si probabil ca o sa va ceara onorariu pentru fiecare activitate in parte.
Politia romana..
BEJAT
Am fost batut de 2 persoane de mau bagat in spital,am depus plangere la politie dar acestia nu au trimis dosarul la judecatorie il tot amana.Ce as putea sa ... (vezi toată discuția)