avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... politia romana..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

politia romana..

Am fost batut de 2 persoane de mau bagat in spital,am depus plangere la politie dar acestia nu au trimis dosarul la judecatorie il tot amana.Ce as putea sa fac??
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:37, 22 Decembrie 2010
nici nu il vor trimite la judecatorie deoarece nu pot face asta. dosarul se trimite la procuror, care va intocmi un rechizitoriu sau va da o alta solutie dosarului in functie de rezultatul cercetarilor.

persoanele presupuse agresoare au fost identificate de catre politie?
Cercetarile penale efectuate de catre organele de cercetare penala , in speta politia , se finalizeaza printr-un referat care contine o propunere, propunere care poate fi confirmata sau infirmata de catre procuror.
Cu alte cuvinte, dosarul nu este inaintat de catre politie la judecatorie, cel care decide trimiterea in judecata fiind deci procurorul, care in situatia in care va dispune trimiterea in judecata a celor doi invinuiti va intocmi actul de sesizare al instantei, respectiv rechizitoriul si abia dupa aceea dosarul va fi inaintat instantei de judecata.
Astfel, va trebui sa va informati exact unde se afla dosarul dvs.- politie sau parchet si si sa formulati o cerere pe nr. de dosar pe care il aveti, cerere prin care sa solicitati comunicarea stadiului dosarului.
Evident de preferat ar fi sa va angajati un avocat care sa efectueze demersurile necesare pentru a verfica exact care este motivul "stagnarii "cercetarilor.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
persoanele au fost identificate
atunci verificati la organul de politie ce se intimpla cu dosarul si intrebati despre finalizarea referatului. daca este finalizat, atunci sa va comunice data trimiterii dosarului la Parchet si numarul unic. Verificati la Parchet cine este procurorul de caz si discutati cu el.


Mergeti in audienta cu cerere scrisa sau trimiteti o petitie catre prim procurorul parchetului care este competent teritorial solutionarii situatiei pentru a vi se solicita stadiul cercetarilor intreprinse ,cu rugamintea de a dispune urgentarea cercetarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru abandon de familie fara rezultat Furniga Furniga Am depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti o cerere in data de 01.11.2014 pentru inaintarea dosarului de la Parchet catre Judecatoria Ploiesti nu a ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politie ChivutaVoinea ChivutaVoinea Buna ziua, Am primit un telefon de la un ins,fost muncitor in apartamentul meu,cu o propunere indecenta.La refuzul meu si ala auzul sotului la urmatorul apel ... (vezi toată discuția)
Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)