avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reclamatie politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reclamatie politie

Buna ziua,
Am primit un telefon de la un ins,fost muncitor in apartamentul meu,cu o propunere indecenta.La refuzul meu si ala auzul sotului la urmatorul apel a trecut la amenintari gen"te omor si pe tine si pe nevasta-ta". Am facut reclamatie la politie cu dorinta de a-l da in judecata,iar acestia imi recomanda sa raman doar la reclamatia facuta la politie deoarece nu as avea probe decat acele convorbiri telefonice.
Ce sanse as avea daca as merge in instanta ? Va multumesc!
Buna ziua si dumneavoastra. Dumneavoastra aveti posibilitatea de formula o plangere penala prealabila (din moment ce cunoasteti faptuitorul), in termen de 2 luni de la data savarsirii presupusei infractiuni. Organele de cercetare penala (politia) vor efectua cercetari in ceea ce priveste savarsirea faptei, identificarea faptuitorului si legatura de cauzalitate. Astfel, organele de cercetare penala, dupa terminarea cercetarii, vor trimite dosarul la Parchetul de pe langa Judecatoria din raza teritoriala savarsirii infractiunii, cu propunerea de incepere/neincepere a urmaririi penale. Odata ajuns la Parchet, dosarul va fi repartizat unui procuror, care va dispune, in functie de cele existente la dosar si de probele adunate, inceperea urmaririi ori neinceperea urmaririi penale. Daca dispune inceperea urmaririi penale, poate sa trimita dosarul la instanta de judecata, abia apoi puteti sa va judecati. Toate aceste demersuri pot dura de la 6 luni la 3 ani, in functie de interesul organelor de cercetare si a procurorului de caz. Din cate ati relatat, nu stiu in ce masura instanta va pronunta o solutie de condamnare cu pedeapsa inchisorii (cel mult poate o amenda penala). Cu stima.
Nu ajungeti in instanta decat ca urmare a existentei unui rechizitoriu intocmit de Procuror cu propunerea de trimitere in judecata. Pentru a exista rechizitoriu va trebui sa existe o plangere penala formulata de catre DVs la Parchet sau Politie. Oriunde v-ati adresa, plangerea penala ajunge la Politie, se fac cercetari, dupa care ajunge din nou la Procuror. Neavand alte probe decat discutia telefonica, este cam greu pentru a se ajunge la sanctionarea faptuitorului- nu imposibil
Multumesc pt raspuns!
Intentia mea era de a lua pozitie in fata acestor indivizi si de a diminua astfel de comportamente.
Singurele mele probe sunt acele convorbiri telefonice care nu stiu daca sunt sau nu acceptate.
In penal, orice fel de proba este acceptata, insa, dupa cum v-am spus, nu prea aveti sanse de a realiza ceva. Fara a dovedi fara putinta de tagada ca amenintarea exista si ca persoana respectiva chiar v-ar putea face rau, niciun procuror si nicio instanta nu va face mai mult decat sa dispuna o simpla amenda (administrativa ori penala). Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila/penala tootsy88 tootsy88 Buna ziua. Mi-a comunicat cineva telefonic ca m-a dat in judecata acum cateva zile. Azi am fost la judecatorie sa vad despre ce este vorba insa la arhiva mi ... (vezi toată discuția)
Art 278 c penal liliana szilagy liliana szilagy am o neclaritate: daca o persoana a facut o reclamatie impotriva unei persoane in temeiul art 215 ind 1 (inselaciunea), procurorul a emis o ordonanta de ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)