avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune civila/penala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune civila/penala

Buna ziua. Mi-a comunicat cineva telefonic ca m-a dat in judecata acum cateva zile. Azi am fost la judecatorie sa vad despre ce este vorba insa la arhiva mi s-a spus ca nu este nimic pe numele meu. Au verificat si cu numele reclamantului. Acum ma gandesc daca nu cumva actiunea este penala. Stiu ca se depune la parchet care o da spre solutionare politiei iar de acolo se ajunge in instanta, DAR, nu trebuie sa figureze de asemenea la arhiva judecatoriei chiar daca a fost depusa la parchet ?

Stau intr-un stres continuu. Daca ma poate cineva lamuri ar fi foarte bine
Cel mai recent răspuns: tootsy88 , utilizator 22:58, 6 Februarie 2009
mai intai va rog sa imi spuneti pentru ce vrea sa va dea in judecata?
pentru ca asa va pot raspunde mai pe intelesul dumneavoastra la intrebare
Buna seara. Pentru anularea unui act de vanzare-cumparare. Parchetul se afla in aceeasi cladire cu judecatoria. Ma rog, probabil este un amanunt nesemnificativ, eu nu ma pricep la drept. As dori insa sa stiu unde o sa ajung, direct la tribunal sau intai la politie...

Multumesc
daca este vorba de o actiune de anulare a unui act autentic nu se pune problema de parchet, deoarece este o actiune in dreptul civil care nu are treaba nici cu politia si nici cu parchetul. Actiunile de genul asta se depun la judecatorie, urmand ca dumneavoastra sa va interesatyi la arhiva judecatoriei unde locuiti
Reformulez, fie pentru anularea contractului de vanzare cumparare integral, fie pentru anularea unei declaratii prin care respectivul renunta la dreptul de intretinere si abitatie viagera care era mentionat initial in contract. Am o banuiala ca ar fi in stare sa spuna ca i-am promis ceva in schimbul acelei declaratii, iar din foarte putinele mele cunostinte de drept asta ar insemna inselaciune deci penal. Asadar, in acest caz cum ar sta lucrurile ?

Alte discuții în legătură

Proces prin posta free_your_mind free_your_mind Buna seara, Am comandat de pe OLX o combina muzicala si am primit-o sparta. Am facut reclamatie la politie dar de acolo mi s-a spus ca trebuie sa ma judec ... (vezi toată discuția)
Astept un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Am avut un avocat la un proces si din cauza lui am pierdut procesul fiindca i-am dat banii pentru onorariu si sa depuna si taxa de timbrare dar nu a depus nici ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politie ChivutaVoinea ChivutaVoinea Buna ziua, Am primit un telefon de la un ins,fost muncitor in apartamentul meu,cu o propunere indecenta.La refuzul meu si ala auzul sotului la urmatorul apel ... (vezi toată discuția)