avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces prin posta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces prin posta

Buna seara,

Am comandat de pe OLX o combina muzicala si am primit-o sparta. Am facut reclamatie la politie dar de acolo mi s-a spus ca trebuie sa ma judec in civil.
O problema ar fi ca vanzatorul nu e din aceeasi localitate cu mine. Iar alta, ca nu ii stiu adresa (nu se intelege pe chitanta). Dar stiu CNP si nr. de telefon. Poate fi citat prin telefon?
Cum achit taxa de timbru? Trebuie sa cer judecarea in lipsa la fiecare termen sau cer o singura data? Pe plic, ce scriu? "Arhiva"?
Va rog sa ma ajutati sa imi recuperez prejudiciul. As vrea cateva informatii despre cum se face un proces prin posta.
Multumesc.

Cu stima,
DANIEL
Cel mai recent răspuns: free_your_mind , utilizator 15:38, 10 Octombrie 2016
Daca intelegeti sa formulati actiune in instanta impotriva vanzatorului,instanta de judecata pentru parcurgerea procedurii va dispune citarea partii prin una dintre modalitatile legal prevazute de regula citatie la domiciliu
Daca intelegeti sa va judecati in lipsa,faceti solicitarea catre instanta la finalul actiunii de chemare in judecata
Procesul nu se face prin posta ci numai in instanta de judecata
Actiunea/plangerea se poate comunica instantei de judecata fie direct la arhiva instantei,fie postal cu mandat de confirmare,fie prin fax/email
Daca nu stapaniti procedura,pentru a obtine hotarare favorabila ,este de preferat sa va adresati unei persoane specializate
Succes !
Cererea de judecare in lipsa se formuleaxa odata cu cererea de chemare in judecata,la finalul acesteia precizati faptul ca solicitati sa va judecati in lipsa.In cuprinsul cererii tb sa treceti elementele prevazute la art 194 CPC.
Multumesc.
Din cate cunosc, taxa de timbru e de 20 de lei. Pot trimite banii tot prin posta sau cum procedez?
Vreau sa solicit asistenta gratuita prin avocat si scutirea de la plata expertizelor. Pot sa trimit si aceasta cerere odata cu cererea de chemare in judecata sau trebuie sa cunosc un numar de dosar mai intai?
Taxa judiciara de timbru se plateste la la dir.taxe si impozite locale de la domiciliu dvs.,aceasta se trimite prin posta ,recomandat cu confirmare de primire,anexata in original la cererea de chemare in judecata.Nu este necesar sa cunoasteti un nr.dosar.Trebuie sa aflati adresa obligatoriu,daca expediati fara adresa paratului, instanta o sa va pune sa o completati intr-un termen pe care o sa vi-l comunice,daca nu va conformati si nu completati cu adresa o sa va anuleze cererea.
Iata ce raspuns am primit de la DEPT:
Urmare a adresei dvs. din data 29.06.2016, referitoare la furnizarea unor informaţii privind pe numita PASCALAU SIMONA, vă informăm că furnizarea datelor din Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor se face în conformitate cu HG.1375/2006, O.G. nr.33/2002, O.U.G. nr.70/2009 şi a Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor personale şi a Metodologiei de aplicare aprobată de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, prevede la art.5 că ”orice prelucrare de date cu caracter personal, poate fi efectuată numai dacă persoana vizata şi-a dat consimţământul în mod expres şi neechivoc pentru acea prelucrare”, stabilind în mod expres şi limitatativ cazurile în care nu este cerut consimţământul persoanei vizate, pentru care poate fi efectuată prelucrarea datelor cu caracter personal.

Ce cale mai pot urma?

Alte discuții în legătură

Actiune civila/penala tootsy88 tootsy88 Buna ziua. Mi-a comunicat cineva telefonic ca m-a dat in judecata acum cateva zile. Azi am fost la judecatorie sa vad despre ce este vorba insa la arhiva mi ... (vezi toată discuția)
Civil sau penal ? eder eder Am cumparat un telefon mobil de pe un forum, de la o persoana din provincie, prin posta. Am comunicat pe forum prin mesaje private, persoana in cauza mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Cererea de reexaminare- taxa de timbru? merepere merepere avem la asociatie un proces cu un restantier. in faza de regularizare a cererii de chemare in judecata mi s-au solicitat niste informatii pe care le-am ... (vezi toată discuția)