avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces prin posta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces prin posta

Buna seara,

Am comandat de pe OLX o combina muzicala si am primit-o sparta. Am facut reclamatie la politie dar de acolo mi s-a spus ca trebuie sa ma judec in civil.
O problema ar fi ca vanzatorul nu e din aceeasi localitate cu mine. Iar alta, ca nu ii stiu adresa (nu se intelege pe chitanta). Dar stiu CNP si nr. de telefon. Poate fi citat prin telefon?
Cum achit taxa de timbru? Trebuie sa cer judecarea in lipsa la fiecare termen sau cer o singura data? Pe plic, ce scriu? "Arhiva"?
Va rog sa ma ajutati sa imi recuperez prejudiciul. As vrea cateva informatii despre cum se face un proces prin posta.
Multumesc.

Cu stima,
DANIEL
Cel mai recent răspuns: free_your_mind , utilizator 15:38, 10 Octombrie 2016
plangerea penala o depuneti la parchet nu la politie unde-si bat joc de dumneavoastra, si va constituiti parte civila. Astfel nu platiti taxe

doar sa luati numar de inregisitrare ca nici parchetul nu e mai cu mot

civilul e independent de penal insa nu si de partea civila adica va judecati in civil in mod unitar. Puteti sa le faceti pe ambele simultan

Fapta e Inselaciunea cf. art. 244 din Cod Penal
Îmi spuneţi, vă rog, dacă mă adresez Parchetului de pe lîngă Judecătoria Constanţa (adică la mine) sau la cel de pe lîngă Judecătoria Timişoara (adică la pîrîtă).
Mulţumesc.
In opinia mea, nu este o fapta penala intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune prev.si pedepsita de art.244 NCP,oricum si organul de urmarire penala va solicita adresa.
Am pregătit plîngerea pentru procuror. Vă rog să-mi spuneţi dacă e bine şi ce ar trebui schimbat. Mulţumesc.
DOMNULE PROCUROR,
Subsemnatul D.D., domiciliat în Constanţa str. * nr. *, bl. *, sc. *, et. *, ap. *, CNP *, tel. *, în calitate de reclamant, formulez:
PLÎNGERE
Împotriva numitei Pascalău Simona, cu domiciliul în Timişoara, adresă completă necunoscută, CNP *, tel. *, în calitate de pîrîtă.
Motivele cererii sunt următoarele:
Am cumpărat de pe saitul OLX.ro o combină audio marca LG pe care am primit-o în data de 29 martie 2016 spartă. Am achitat suma de 200 de lei plus 38 de lei transportul prin Fan Courier (AWB: 3088623120065). Combina este crapată in 3-4 locuri iar slot-ul pentru CD-uri îi cade, fiind inutilizabilă .
Pîrîta aruncă vina supra celor de la firma de curierat, dar realitatea este că aceasta nu a ambalat corespunzător combina. Nu a pus celuloză şi nici pungă cu bule. Era pur şi simplu într-o cutie şi atît.
Proba înţeleg să o fac prin documente, înscrisuri şi expertize.
Vă mulţumesc.
Anexez: copie acţiune pentru pîrîtă, copii înscrisuri pentru pîrîtă.
Semnătura
DOMNULUI PROCUROR DE PE LÎNGĂ JUDECĂTORIA TIMIŞOARA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila/penala tootsy88 tootsy88 Buna ziua. Mi-a comunicat cineva telefonic ca m-a dat in judecata acum cateva zile. Azi am fost la judecatorie sa vad despre ce este vorba insa la arhiva mi ... (vezi toată discuția)
Civil sau penal ? eder eder Am cumparat un telefon mobil de pe un forum, de la o persoana din provincie, prin posta. Am comunicat pe forum prin mesaje private, persoana in cauza mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Cererea de reexaminare- taxa de timbru? merepere merepere avem la asociatie un proces cu un restantier. in faza de regularizare a cererii de chemare in judecata mi s-au solicitat niste informatii pe care le-am ... (vezi toată discuția)