avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cererea de reexaminare- taxa de timbru?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cererea de reexaminare- taxa de timbru?

avem la asociatie un proces cu un restantier. in faza de regularizare a cererii de chemare in judecata mi s-au solicitat niste informatii pe care le-am furnizat.
instanta a considerat ca informatiile nu au fost elocvente motiv pt care mi s-a respins cererea cu drept de reexaminare.
in faza de reexaminare mi s-a solicitat taxa de timbru de 20 ron.

actiunile in instanta ale asociatiilor de proprietari nu sunt scutite de taxa de timbru?
sau reexaminarea are alt regim?.
multumesc
Cel mai recent răspuns: merepere , utilizator 13:15, 26 Iunie 2014
Noul Cod de procedura civila se aplica cererilor de chemare in judecata introduse dupa intrarea sa in vigoare, după cum rezulta din prevederile art. 3 din Legea nr. 76/2012 privind punerea in aplicare a Noului Cod.
O atentie deosebita a fost acordata institutiei regularizarii cererii de chemare in judecata, prevazuta de art. 200 NCPC, care a ocazionat anumite interpretari divergente cu privire la obligativitatea procedurii de regularizare, sfera verificarilor impuse de lege, respectiv cu privire la sanctiunea aplicabila pentru lipsa unora din elementele obligatorii prevazute de art. 194 NCPC, care reglementează cuprinsul si forma cererii de chemare in judecata.
O seama de probleme noi rezulta din interferența procedurii de regularizare cu posibilitatea aceluiasi reclamant de a formula, dupa caz, cerere de reexaminare a actiunii initiale - dar conditionata de plata taxei judiciare de timbru stabilite de instanta
Aceasta obligatie de achitare taxa de timbru a fost impusa prin OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.




multumesc. deci trebuie achitata. unde se achita taxele astea? dovada platii e chitanta? o trimit in original? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru si evaluare ContSters337354 ContSters337354 am depus o cerere am evaluat si am timbrat la valoarea obiectului acererii dupa aprecierea mea 1. nu inteleg cum se poate anula o cerere in procedura de ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar de timbru. regularizarea cererii. Irina S. Irina S. In situatia in care reclamantul a scris gresit valoarea pretentiilor cerute prin actiunea introductiva de instanta in sensul ca a scris mai multe zerouri la ... (vezi toată discuția)