Sunt in concediu de crestere a copilui (cel pana la varsta de 2 ani a copilului) si primesc indemnizatie - ca urmare a contracului de munca la o societate privata. De cand am ramas in concediu am reusit sa iau autorizatie de traducator si m-am facut PFA neplatitoare de TVA.
Intrbarea mea este: am voie sa emit chitanta/factura atat timp cat sunt in concediu de maternitate sau nu? Repet, ca in momenul inceperii concediului nu eram PFA prin urmare indeminizatia nu are parte componenta din eventuale venituri obtinute ca PFA.
Multumesc anticipat
Pentru perioada cat sunteti in CIC nu trebuie sa desfasurati nici o activitate aducatoare de venituri. In caz contrar plata CIC va va fi suspendata. Nu are relevanta faptul ca pe PFA sunteti neplatitor de tva. Pe perioada CIC activitatea PFA trebuie suspendata.
Problema este ca eu m-am facut PFA dupa ce am inceput concediul de maternitate si nimeni nu mi-a zis nimic in acest sens. E adevarat ca nu am avut activitate insa am platit impozit anticipat pentru venitul minim recomandat la admin financiara (1000 lei). Neavand activiatet pana acum abia saptamana trecuta am fost si mi-am luat de la admin financiara cele 3 registre, chitantier si facturier. I-am intrebat pe cei de acolo cum e situatia cu CIC si nu au stiu ce sa-mi zica insa m-au trimis , daca vreau sa suspend PFA, la registrul comertului; eu insa nu m-am inregistrat la registrul comertului pana acum caci mi s-a zis ca traducatorii nu trebuie sa faca acest lucru.
Acum suspendarea unde o fac? la registru comertului sau la admin financiara?