avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tot in legatura cu divortul de la pagina mea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tot in legatura cu divortul de la pagina mea

pot sa pierd locuinta eu si fiul , daca sotul aduce in instanta o dovada ca o crescut la orfelinat?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:32, 30 Iulie 2010
nu sunteti proprietari?
e cu chirie de la stat?
locuinta s-a dat pe punctaj familiar nu pe el numai . El este titularul contractului , dar si eu si fiul suntem trecuti in contract. Inca ceva prima infatisare are loc in 6 ianuarie si fiul nostru face 18 ani in decembrie a.c . dar este elev la zi in clasa a XIa.Si eu am cerut la divort sa mi se incredinteze baiatul si am mai cerut beneficiul contractului de inchiriere ( locuinta este sociala)
ASTEPT RASPUNS
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
ContSters159442, utilizator
Aici este subiectul la care se face referire:

www.avocatnet.ro/content/for...
mesaje reeditate

@ gabibaciu
Data post: Joi, 22 Iulie 2010, 10:33
Subiect: DIVORT- VREAU SA STIU LA CE SA MA ASTEPT

BUNA ZIUA
MA NUMESC GABRIELA B. SI SUNT DIN CLUJ, AM 35 DE ANI SI UN COPIL CARE IN DECEMBRE 6 A.C. FACE 18 ANI. SUNT CASATORITA DE LA VARSTA DE 17 ANI CU SOTU . IN TOT ACEST TIMP EL M-A INSELAT , M-A MINTIT CU ORICE SI NU-SI DA INTERESUL DE FAMILIE. NE-AM DESPARTIT DE NENUMARATE ORI SI NE-AM IMPACAT PE MOTIV CA AVEM UN COPIL, DAR ACUM CHIAR NU MAI POT. AM LOCUIT IN CHIRIE PANA ACUM DOI ANI. DIN ANUL 2001 MI-AM DEPUS LA PRIMARIE DOSAR PT. LOCUINTA. ACUM DOI ANI AM PRIMIT ACEASTA GARSONIERA DE 47MP. NE-AM BAGAT IN BANCI PT. CA TREBUIAU DESCHISE UTILITATILE SI MI-AM CUMPARAT IN CASA TOT CE ESTE NEVOIE.RATELE UNT PE NUMELE SOTULUI IAR EU SUNT CODEBITOR. EU LUCREZ LA OMV-CASIER , IAR SOTUL ESTE CIVIL IN MAPN.
ACUM O LUNA MAI MULTA LUME A VENIT LA MINE SI MI-A SPUS CA SOTUL VREA SA NE SCOATA AFARA DIN CASA PE MINE SI PE COPIL , PE MOTIV CA SUNTEM RECI CU EL . PE CONTRACTUL DE INCHIRIERE AL LOCUINTEI EL ESTE TITULAR DAR SUNTEM TRECUTI SI NOI CA SI LOCATARI.CAND AM INCERCAT SA DISCUT CU EL ( CEEA CE NICIODAT DE CAND SUNTEM CASATORITI NU AM PUTUT SA DISCUT CU EL , NU IL INTERESEAZA VIATA DE FAMILIE) I-AM SPUS : DE CE NE TOT POVESTESTI LA STRAINI , DE CE DACA AIO PROBLEMA NU O POTI DISCUTA CU NOI? EL MI-A RASPUNS CA NU MAI VREA SA STEIE CU NOI , MI-A LUAT CARDUL DE SALAR ( A LUI) SI SI-A FACUT BAGAJUL SI A PLECAT.DUPA 2 SAPTAMANI CAND A AUZIT CA VREAU SA DIVORTEZ A VENIT INAPOI ACASA. DAR A LUAT CONTRACTUL DE CASA ( ORIGINALUL) L-A ASCUNS SI NU SCOATE NICI UN CUVANT CATRE NOI. AM AUZIT DE LA CINEVA CA SI-AR FI ANGAJAT AVOCAT DIN MAPN SI VREA SA MA EVACUEZE. SAPTAMANA TRECUTA M-AM DUS SI AM INTENTAT DIVORTUL.PE MOTIVE: NEPOTRIVIRE DE CARACTER, NEIMPLICARE IN VIATA DE FAMILIE.SI II CER CUSTODIA COPILULUI , PENSIE ALIMENTARA ( BAIATUL ESTE IN CLASA A XI LA LICEU LA ZI ) SI BENEFICIUL CONTRACTULUI DE INCHIRIERE.
EL A VENIT INAPOI DAR EU PLATESC TOATE CHELTUIELILE DE BLOC SI TOT EL NICI BANCILE NU LE-A PLATIT SI ACUM MA SUNA PE MINE DE LA BANCA.
INTREBAREA MEA ESTE LA CE SA MA ASTEPT LA DIVORT?

@ indines
Data post: Joi, 22 Iulie 2010, 10:46

Nu va poate evacua, chiar daca garsoniera ar fi proprietatea dvs. a sotilor.
Doar proprietarii garsonierei pot cere evacuarea cand un contract nu mai este valanbil , sau in cazul neplatii chirirei si nerespectarii clauzelor contractuale..
Bunurile mobile, dobandite in timpul casatoriei, se vor lotiza in mod egal, in urma partajului, care va f urma dupa divort- in cazul in care nu le impartiti de buna voie (o partajare voita).
Copilul va fi intrebat cu cine doreste sa locuiasca dupa divort, iar daca va fi cu dvs, tatal sau va fi obligat la plata pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor (se include facultatea daca va continua studiile)

@ vaduva mihai
Data post: Joi, 22 Iulie 2010, 10:51

Ati procedat foarte bine, mai putin chestiunea "nepotrivire de caracter" care in domeniul acesta are o cu totul alta semnificatie.
Urmeaza ca in cadrul probelor ce se vor administra in divort (martori si eventual interogatoriu) dvs sa dovediti faptul ca sotul dvs nu este interesat de familie, de copil si de dvs.
Intrucat ati solicitat incredintarea minorului, aveti toate sansele sa obtineti beneficiul contractului de locatiune.
Av. Mihai Vaduva

@ gabibaciu
Data post: Joi, 22 Iulie 2010, 10:59

VA MULTUMIM DIN SUFLET EU SI BAIATUL

P.S.
@ gabibaciu
Nu mai deschideti mai multe topicuri pentru aceeasi problema .. se poate continua cu intrebarile pe topicul deja deschis de catre dvs.
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr.40 din 10 iulie 1997
pentru modificarea şi completarea Legii locuintei nr.114/1996
Textul actului publicat în M.Of. nr. 154/14 iul. 1997

12. După articolul 27 se introduce articolul 271, care va avea următorul cuprins:

"Art. 271. - În caz de divorţ, dacă soţii nu
au convenit altfel, beneficiul contractului de închiriere privitor la locuinţă se atribuie soţului căruia i s-au dat în îngrijire copiii, iar în cazul când nu sunt copii, soţului care a obţinut divorţul."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse sunt de evacuare? ContSters159442 ContSters159442 poate ma puteti ajuta cu un sfat.In 2011 februarie am divortat de fostul sot .In 2010 am obtinut o locuinta sociala de la primarie care l-am trecut ca titular ... (vezi toată discuția)
Locuinta sociala gabyela gabyela Buna ziua. locuiesc intr-o locuinta sociala data de primarie in 2008. locuinta am primit-o pe punctaj familiar dar l-am trecut pe fostul sot ca titular de ... (vezi toată discuția)
Situatie penibila ContSters159442 ContSters159442 Ma adresez Domniei Voastre cu o nelamurire in speranta ca ma ve-ti putea lamuri si rezolva problema. Locuiesc intr-o garsoniera primita de la primarie in ... (vezi toată discuția)