avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 cod caen proiecte fonduri europene
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

cod caen proiecte fonduri europene

Am o firma care are trecut in actul constitutiv ca obiectiv al societatii mai multe domenii ca: - industrializarea si prelucrarea lemnului; confectii metalice; transport de marfuri si persoane; prestari servicii catre populatie si catre alti agenti economici.
In prezent nu desfasoara activitate dar nu este scoasa din vectorul fiscal. Pana acum 4 ani realiza confectii metalice si deci noul cod caen care l-am folosit pentru declaratii a fost 2511. De luna viitoare, patronul va angaja o persoana care sa se ocupe de realizarea de proiecte de accesare a fondurilor europene.
Vreau sa stiu daca se potriveste ca obiect de activitate "prestari servicii catre populatie si catre alti agenti economici. " (din statut), si ce cod caen trebuie sa aplic. Trebuie facute ceva acte in acest sens?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: deacroxana , utilizator 09:13, 28 Iulie 2010
Realizarea de proiecte de accesare a fondurilor europene se poate realiza pe codul caen 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management, stiu societate care pe acest cod caen functioneaza si nu a avut probleme.

Trebuie sa vedeti in actul constitutiv al societatii daca aveti acest cod caen 7022 iar daca nu, va trebui sa faceti o suplimentare de obiecte de activitate ale societatii la registrul comertului. Pentru suplimentare de obiect de activitate vedeti site-ul www.onrc.ro si de acolo va puteti lua actele necesare. Dupa ce il suplimentati in actul constitutiv, ca sa puteti efectiv sa va desfasurati activitatea de accesare a fondurilor europene, trebuie sa il autorizati si la sediu sau punctul de lucru (depinde unde va desfasurati activitatea). Tot la registrul comertului faceti aceasta si actele necesare le puteti lua de pe www.onrc.ro. De asemenea, la Registrul Comertului veti primi indicatii daca veti avea nelamuriri.
As vrea sa stiu daca dupa parerea dumneavoastra domeniul acesta "activitati de consultanta pentru afaceri si management" este inclus in domeniul care apare in statut la obiectul activitatii "prestari de servicii catre populatie si alti agenti economici". Pot fi considerate sinonime? Si daca da, atunci pot aplica noul cod caen fara sa mai trec pe la ONRC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma consultanta proiecte europene ghitapetrus ghitapetrus vreau sa imi infiintez o societate comerciala care sa aiba drept obiect de activitate consultanta pentru acordarea de fonduri pe proiecte europene. adica firma ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv activ principala caen din 3 cifre OANA GORAN OANA GORAN in actul constitutiv al unei societati este mentionata activitatatea principala COD CAEN 101 din cate stiu eu asta este capitolul si codul trebuie specificat ... (vezi toată discuția)
Registrul comertului iclaudia19 iclaudia19 buna seara, sunt economist si as vrea sa incep sa tin evidenta contabila la mai multe firme, am o firma personala pe care as putea lucra(a le factura prestari ... (vezi toată discuția)