avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata fortat

in lunile ianuarie,februarie,martie ni sau dat cite 4 zile fara plat pe care le-am stat acasa. in iunie 2 zile apoi in iulie 4 zile fara plata pe care le-am lucrat .in august ne spune ca o sa avem 6 zile fara plata dar o sa le lucram muncitori sint suparati ce putem face? l le este frica sa vorbeasca ca sa nu piarda locul de munca;
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 19:52, 3 August 2010
Asa este, angajatorii va platesc la negru, cine nu este de acord poate face o sesizare la ITM dar asta nu inseamna ca-i va aduce si bunastarea, astea-s vremurile care-le traim, nu aveti prea multe drepturi(sunt altii o suta la poarta care asteapta) cam acesta ar fi mesajul angajatorului.
Daca sunt suparati si nu reactioneaza totdegeaba.Nu vine nici o salvare din cer!
Faceti o sesizare la ITM care are obligatia de a verifica respectarea CIM si a Codului muncii.
nutica.r a scris:

in lunile ianuarie,februarie,martie ni sau dat cite 4 zile fara plat pe care le-am stat acasa. in iunie 2 zile apoi in iulie 4 zile fara plata pe care le-am lucrat .in august ne spune ca o sa avem 6 zile fara plata dar o sa le lucram muncitori sint suparati ce putem face? l le este frica sa vorbeasca ca sa nu piarda locul de munca;

Depuneti o sesizare la ITM sau la Inspectia Muncii.
In urma unei sesizari la ITM se va face un control la societatea angajatoare. Daca se dovedeste a fi adevarata sesizarea Dvs., societatea va fi amendata.
Situatia dvs va ramane aceeasi.Statul nu va veni cu banii pe care angajatorul nu-i are ...........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strigator la cer!pana si itm a ajuns sa fie corupt in aceasta romanie tot mai murdara!oare a mai ramas ceva necorupt in aceasta tara??? Gyna Gyna Buna ziua!Am avut si inca le mai am postate ,doua comentarii despre ilegalitatile ce se comit la locul meu de munca.Am fost sfatuita sa apelez la ITM si am ... (vezi toată discuția)
Am lucrat câte o lună la două firme, dar la niciuna nu mi s-a făcut angajarea și nici nu mi-au plătit salariul. cum îl recuperez? sabadussimona sabadussimona Buna ziua. am lucrat la doua firme,cate o luna la fiecare,si denfiecare data am constatat ca nu mi s-a facut angajarea,si nu am primit nici salarul.Cum as ... (vezi toată discuția)
Munca la negru in plin sezon camelia_24mai camelia_24mai multi patroni ai unor firme de constructii, datorita timpului nefavorabil si-au restrans activitatea sau au intrerupt-o. pana aici e corect. ... (vezi toată discuția)