multi patroni ai unor firme de constructii, datorita timpului nefavorabil si-au restrans activitatea sau au intrerupt-o. pana aici e corect.
insa toti muncitorii care beneficiaza de somaj conform legii muncesc in continuare la aceleasi lucrari, la acelasi patron, la negru.=evaziune fiscala,
nimeni nu ia nici o masura, ce face ITM?, sta in concediu fara plata 4 zile sa faca economie la buget dar in celelalte 16 zile lucratoare nu ii vede pe acesti muncitori de pe santiere? lucreaza fara jena in vazul tuturor, valaroa obligatiilor fata de stat cred ca e mai mare decat economia care se face prin reducerea timpului de munca la bugetari.
Afirmatiile dvs. nu reprezinta o noutate pentru nimeni.In general,se"aranjeaza" totul la nivel local,iar acum un motiv prielnic,il reprezinta sarbatorile de iarna.Daca cunoasteti asmenea situatii,cel mai bine este sa va adresati in scris ITM -ului sau Ministerului Muncii.
Ce face aceasta institutie acuma ?-este o intrebare pertinenta.
Eu cred ca sta si asteapta... cadourile de iarna.
Totusi,daca doriti sa va referiti la fapte concrete ,de ce nu o faceti ?
Stimata d-na Camelia, va puteti duce in nume anonim la ITM si faceti sesizarea verbala a celor in cauza; astfel cei de la ITM vor lua act si isi vor face si ei serviciul, Sanatate multa.
faceti o sesizare in scris la ITM in care expuneti problemele cu care va confruntati, iar inspectorii ITM vor verifica si vor face un control de legalitate si la fata locului , iar daca este cazul vor dispune masuri pe baza faptelor constate la fata locului!
Munca "la negru"
i0n
va salut,
am un prieten care lucreaza de 7 ani intr-o societate comerciala, obiect de activitate presa scrisa; are cartea de munca intr-un alt loc, iar de ... (vezi toată discuția)