avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Reducerea cheltuielilor bugetare
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Reducerea cheltuielilor bugetare

De catva timp nu mai auzim decat ca guvernul nu mai are bani, ca se imprumuta sa plateasca pensiile si salariile pentru bugetari si singurele solutii sunt deocamdata taierea salariilor bugetarilor si cresterea taxelor.
De ce nu-si mai aminteste nimeni ca a fost un referendum unde s-a votat intr-o majoritate covarsitoare parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari ?!
Cand se va pune in aplicare vointa populara? Oare asa nu s-ar face importante economii la buget?
Sau nu am auzit eu nimic despre asta?
Cel mai recent răspuns: mariana calin , utilizator 13:46, 27 Iulie 2010
Referendumul pentru reducerea numarului parlamentarilor a fost doar un tertip, o gaselnita pentru ca actualul presedinte sa obtina cat mai multe voturi.
Pentru scaderea numarului parlamentarilor sau/si trecerea de la parlament bicameral la unicameral trebuie sa se modifice constitutia. Pentru modificarea constitutiei trebuie sa se faca referendum...
Dar sa nu credeti ca prin reducerea numarului parlamentarilor scad cheltuielile bugetare. Avem cateva exemple regente de reducere a posturilor unor secretari de stat. Unii au fost numiti in alte functii inalte sai chiar s-au creat noi agentii si-au fost pusi acolo sefi unde si-a adus si personal pe masura. Reduceri de personal se fac la cele mai de jos functii (femei de serviciu, soferi, paznici... prin externalizarea acestor servicii).
Pestele chiar daca se strica de la cap, se curata tot de la coada.
Aveti dreptate, din pacate...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uni sau bicameralism? luiza2008 luiza2008 Buna ziua tuturor! Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;) Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau ... (vezi toată discuția)
Are parlamentul actual legitimitate după rezultatul referendumului din românia de la 22 noiembrie 2009 ? viktorV viktorV Doamnelor şi Domnilor, 1) ce opinie aveţi despre legitimitatea Parlamentului actual, după rezultatul Referendumului din România, de la 22 noiembrie 2009, ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna vointa populara? apare acest termen in constitutie? anca26elena anca26elena Buna ziua, as dorii sa stiu daca in Constitutia noastra apare termenul de vointa populara , si daca da, ce inseamna exact. Multumesc. (vezi toată discuția)