avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... PROBLEME LEASING
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

PROBLEME LEASING

Buna ziua
Am un autoturism luat in leasing in decembrie 2007, pentru care am platit rate pana in mai 2009, an in care am intrat in litigiu cu ANAF proces ce a durat pana in iulie 2010 in acest timp conturile firmeii fiindu-mi inchise si desfasurandu-mi o parte a activitatii lucru ce nu mi-a permis si plata masinii. Am anuntat societatea de leasing de problemele care au aparut solicitand amanarea platii contractului pana la solutionarea procesului cu ANAF, fiind de acord sa platesc si penalitatile ce decurgeau din contract . In iunie 2010 am castigat procesul cu ANAF dar la sfarsitul lunii am primit prin curier o notificare de reziliere contract prin care solicitau si predarea masinii. Dupa primirea notificarii, am platit toate facturile restante si penalizarile , am facut o cerere de rezervare masina , am cerut o factura proforma cu valoarea integrala de achitat a masinii, insa imi tot cer sa predau masina , lucru ce eu nu l-am facut pentru a nu ma trezi ca raman fara masina. Nu inteleg ce legatura are predarea masinii cu factura pe care am solicitat-o pentru a plati integral masina . Ce ma sfatuiti sa fac in continuare. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: stefanitaorzan , utilizator 22:55, 1 August 2010
Recomandarea mea este sa mergeti si sa discutati personal cu un reprezentant al firmei de leasing. Trebuie sa existe cineva, un birou, o persoana care v-a luat dosarul si v-a asistat la semnare. Nu ma refer la dealer-ul de masini, ci la cineva din partea leasing-ului.
Daca nu exista, mergeti la Bucuresti, la sediul central si solicitati o audienta cu o persoana din conducere.
Cred ca se mai poate face ceva daca le explicati cu calm si cu actele in fata ( cele in legatura cu litigiul ) ca nu ati fost de rea-credinta si ca doriti sa continuati contractul, prin plata anticipata, nu reziliere si ridicare masinii.
E de preferat o discutie personala decat trimiterea de faxuri si e-mailuri.
Succes!
"Nu inteleg ce legatura are predarea masinii cu factura pe care am solicitat-o pentru a plati integral masina " pai daca ati platit in mare parte masina inseamna ca pe factura a mai ramas o suma mica, ce ati fi dispus sa o platiti si sa va ramana bunul...dar daca raman ei insa cu masina suma aia mica ...se transforma intr.o suma mai mare, ca doar nu or sa o vanda cu cat a mai ramas de platit.
pe scurt ei vor castiga mai multi bani...
Incercati sa aveti o discutie direct cu un reprezentant si cititi cu mare atentie contractul, aveti tupeu si cereti sa va fie explicat tot
Exista posibilitatea sa nu imi mai vanda masina?
E mai bine sa n-o predau? Ce pot sa patesc in aceasta situatie- masina este pe firma.
De ce insista sa duc masina in parcul lor pana la emiterea facturii finale ?

Din punctul lor de vedere, contractul e reziliat.
Nu conteaza ca masina e pe firma, daca nu o predati probabil vor trimite pe cineva sa o ridice.
Puteti sa nu o predati deocamdata pana nu rezolvati situatia.
Repet, luati legatura cu cineva de la leasing.
Succes!
Multumesc tuturor pentru sfaturi,
am vorbit personal cu cei de la leasing filiala Galati, cred ca toti au o obsesie cu predatul masinii. Ei zic ca abia dupa predare se poate face factura finala.
Eu am cerut o factura proforma cu valoarea finala , asta cred ca ar trebui sa o poata calcula din acte si fara ca masina sa fie in parcul lor, banuiesc ca nu fac vreo evaluare a masinii si mi-o revand la alta valoare decat cea care a ramas de achitat.
Eu am primit o notificare de reziliere prin care ma anunta ca am de platit o suma pe care an si platit-o, ca imi reziliaza contractul, si ca am de predat bunul. Dupa toate astea nu ar trebui sa primesc si o reziliere finala a contractului - o hotarare judecatoreasca ? Nu as vrea sa predau masina, pa la rezolvarea situtatie , de ce pot fi acuzat in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune interese leasing liviusss liviusss Am o mare problema. Am avut o masina luata in leasing, dar anul trecut, din cauza problemelor financiare, am dus masina inapoi, s\'a reziliat contractul si ... (vezi toată discuția)
Contract leasing financiar titlu executoriu stefanescucris stefanescucris In anul 2007 am incheiat cu Romstal Leasing un contract de leasing financiar pentru doua camioane In februarie 2009, datorita problemelor financiare cu care ... (vezi toată discuția)
Leasingul -valoare reziduala marian_vasile marian_vasile Platile pentru valoarea reziduala incluse in rate se pot recupera? Amanunte: In iunie 2008 am semnat un contract de leasing financiar pe o perioada de 3ani, ... (vezi toată discuția)