avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce articol?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce articol?

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema;
Doresc sa dau in judecata o persoana, pentru restituirea unei sume de bani.Problema este ca nu stiu in baza carui articol,drept civil, trebuie sa formulez cererea.
Puteti sa ma ajutati?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 13:32, 29 Iulie 2010
Nu este nevoie sa stiti dvs. art. de lege in care se incadreaza fapta respectiva. Adresati-va cu o simpla cerere la care sa atasati in copie acte doveditoare a solicitatii dvs. daca aveti (un inscris din care sa rezulte ca l-ati imprumutat, suma, conditii de restituire etc.) Succes!
Multumesc pentru raspuns, ideea este ca am facut o reziliere de contract si peroana respectiva nu vrea sa-mi dea banii inapoi.
Ma intereseaza ce articol sa trec in plangere si in acea plangere trebuie sa explic tot ce s-a intamplat, de s-a ajuns la reziliera contractului?
instanta va califica singura cererea dvs., numai sa aveti grija ca cererea de chemare in judecata sa contina: numele si domiciuliul dvs., numele si domiciliul celui pe care doriti sa-l chemati in judecata, suma pe care o pretindeti, motivele pe care va intemeiati cererea, detaliate pe larg, probele pe care vreti sa le folositi, data si semnatura
969 c civ
Da, trebuie sa descrieti ce s-a intamplat, dar succint ca nu sta nimeni sa citeasca adevarate romane, doar cat sa-si dea seama cel care citeste despre ce este vorba. Cand veti fi citata si audiata o sa puteti expune pe larg toate cele intamplate. Din ce veti relata dvs. , coroborat cu alte probe dupa cum va fi cazul, instanta o sa-si faca o parere despre vinovatia celui pe care il reclamati si o sa-l oblige la plata sumei respective daca va fi gasit vinovat. Tineti cont si de indicatiile date de cei ce v-au raspuns mai sus cu privire la elementele pe care trebuie sa le contina cererea de chemare in judecata. Mult succes!

Alte discuții în legătură

Actiune impotriva unei societati de asigurari. allyynnutza allyynnutza Acum 2 zile am avut un accident, cineva a intrat cu masina sa in mod intentionat in masina mea, in trafic. Am mers la politie, s-a facut pana la urma ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata MaiaY MaiaY Am depus cerere de chemare in judecata debitor pentru neplata taxa scolara, insa am gresit temeiul de drept, in sensul ca am trecut si oug 5/2001 privind ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare capritetl capritetl doresc sa stiu cum sa recuperez taxa de prima inmatriculare pe care am achitat-o in anul 2007 in valoare de 8000 lei . mentionez ca mai am doar chitantele de ... (vezi toată discuția)