doresc sa stiu cum sa recuperez taxa de prima inmatriculare pe care am achitat-o in anul 2007 in valoare de 8000 lei . mentionez ca mai am doar chitantele de la trezorerie cu sumele achitate .
am inteles ca se percep si dobanzi + penalitati care ajung la o suma destul de mare
Pentru un răspuns fără echivoc, apelați la un avocat din județul Dvs și el vă poate spune cum obțineți actele pe care nu le aveți și dacă puteți recupera taxa.
Cred ca totul este posibil......apelez la experienta avuta intr-un proces de inscriere fara taxa a unui auto 2500cmc fabricatie 2009,la logica si la discutiile purtate anterior cauzei,cu avocati care aveau parerile impartite pe aceasta tema,ceea ce m-au facut sa fac personal demersurile.Am avut sansa de a castiga si in prima instanta si la recurs(un complet de judecata ,care era renumit pt opozitia lui ,pe astfel de cauze).
Doresc ,sa va dau un sfat neavizat,dar care poate va va ajuta cumva ,in a lua o hotarare vis-a-vis de problema dvs.
Intocmiti un dosar care sa contina urmatoarele:
-cerere de chemare in judecata a Finantelor;
-copii xerox de pe actele originale ale masinii-pe care le solicitati printr- o cerere la Serv Inmatric(Politie) ,Acest serviciu la noi se taxa cu 1leu si se plateste la Finante;
-o cerere la Finante,prin care solicitati restituirea taxei.Nu conteaza ce raspuns se da ;
-chitantele care fac dovada achitarii taxei(si pe acestea ,daca nu le-ati mai avea ,se pot solicita copii ).
-timbru judiciar ,care costa cativa bani;
-taxa de timbru ,care costa 4lei si se achita la Primarie;
Toate acestea , se depun in copii-xerox( taxa de timbru si in original)astfel:1ex pt instanta , cate un exemplar pt fiecare parte citata in proces si 1ex pt dvs.
Dosarul se depune la arhiva Tribunalului-Sectia de Contencios si Administrativ Fiscala si se asteapta acasa,citatia prin care sunteti instiintat de nr.dosar,data primului termen si ce mai trebuie depus la dosar.
Aveti in vedere ca lipsa timbrului,taxei de timbru si a semnaturii ,sunt motive de invocare a exceptiei nulitatii a cererii de chemare in judecata .Aveti in vedere si termenele stabilite de instanta pt depunerea actelor ce vi se solicita de catre aceasta(cu 5zile inainte de termen ,trebuie depuse ).
Va doresc,mult succes!!!....nihil sine deo!!!!!!!!!
iar am uitat ceva!!!...cauza se poate judeca si in lipsa dvs ,numai sa solicitati aceasta in cererea de chemare in judecata,prin invocarea art 142 alin 2Cod pr civ....