Ce demersuri trebuie sa fac ca sa pot recupera taxa auto?Mentionez faptul ca nu imi pot permite un avocat si as vrea sa stiu daca pot face ceva singur?
1, Inaintati catre Administratia publca o adresa prin care solicitati restituirea taxei.
Veti primi un raspns negativ.
2. solicitati apoi instantei de judecata obligarea AFP sa va restituie taxa.
Se face in felul urmator:
-cerere catre Finante prin care solicitati restituirea taxei(veti primi raspuns negativ, dar nu are importanta),se poate depune pana la primul termen.
Intre timp,puteti depune la Tribunal -Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ Fiscala - ARHIVA,urmatoarele acte:
-plangere(1exemplar-Instanta,1ex-Finante,1ex-dvs,)prin care investiti instanta sa judece cauza(gasiti pe internet ,spete ale av Viorel Papu,av Gheorghe Piperea,av Danilet,etc) care trebuie obligatoriu semnata de dvs;
-actele masinii tradus+autentificat - copii xerox;
-contract vanzare/cumparare - tradus +autentificat- copii xerox;
-antecalculatia de la Finante,prin care vi s-a stabilit suma de plata;
-cerere Finante,semnata ,parafata si inregistrata ;
-taxa de timbru de 4lei,platita la Primarie;
De retinut ca ,tot ce depuneti la instanta (plangere si inscrisuri adica acte)trebuie sa se gaseasca si la partea/partile adverse si aveti grija la respectarea termenelor.
Se depun la Sectia Comerciala de Contencios Adm Fisc,deoarece taxa de timbru este mult mai ieftina si apoi daca nu aveti castig de cauza,puteti merge si pe varianta Tribunal.
Dati-mi un mesaj si va pot ajuta cu model-plangere si recurs,deoarece am trecut printr-o astfel de experienta .....succes!!!
uitasem de timbrul judiciar in val de cativa bani....parca ,30bani x 2buc...oricum ,persoana care va preia dosarul,il verifica si daca lipseste ceva ,va comunica fie atunci pe loc ,fie prin citatie....:hammer: