avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... somatie de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

somatie de plata

Am depus cerere de chemare in judecata debitor pentru neplata taxa scolara, insa am gresit temeiul de drept, in sensul ca am trecut si oug 5/2001 privind somatia de plata si art 969 c civ. si art.274 c.pr civ. Evident ca citatiile au venit pe dreptul comun si de aici mi-am dat seama ca am gresit. Am facut cerere precizatoare ca temeiul legal e oug 5/2001 si am platit si taxa de timbru de 39,00 lei si le-am depus la judecatorie. Intrebarea mea e daca e ok si ce se poate intampla la primul termen.
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 12:38, 26 Noiembrie 2010
E bine ce ati facut;
La primul termen va precizati temeiul de drept;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere chemare in garantie Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G mi-a invederat instanta sa precizez daca chem in judecata in calitate de parata AFM..pai nu cerere de chemare in garantie ? cum sa fac? sa o fac separat sau sa ... (vezi toată discuția)
Cerere revizuire cioarec carmen cioarec carmen În ian 2013 am depus la instantă o cerere de chemare în judecată pe procedura somatiei de plată .Am depus chitanta de 39,00 lei şi un timbru judiciar de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari-hotarare judecatoreasca elaeco elaeco In urma trimiteri in instanta a unui rau platnic cu o restanta de peste 3000lei judecatorul \'\'respinge petitul privind penalitatile in cuantum de 1350.23 ... (vezi toată discuția)