avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere revizuire

În ian 2013 am depus la instantă o cerere de chemare în judecată pe procedura somatiei de plată .Am depus chitanta de 39,00 lei şi un timbru judiciar de 0,15 lei.Citaţia ma primit-o în luna mai 2013 iar primul termen a fost în septembrie 2013. Citaţia nu am primit-o eu a fost primită de altă persoană şi nu am observat că pe citaţie scria #depuneţi un timbru judiciar de 2,70 lei #.La primul termen cererea a fost anulată ca insuficient timbrată şi am fost obligată şi la cheltuieli de judecată pentru pârâtă de 500 lei.Sentinţa nu am primit-o încă .Mai pot face ceva , o cerere de revizuire a sentinţei pentru că pe citaţie nu scria că nedepunerea timbrului până la primul termen duce la anularea cererii ? Pentru ce cheltuieli de judecată pentru că nu am primit nici un document de la pârâtă şi procesul nici nu a început ?
Cel mai recent răspuns: cioarec carmen , utilizator 15:35, 1 Noiembrie 2013
Dat fiind ca solutia instantei, in cazul dvs. nu a prejudecat fondul, cel mai simplu ar fi sa introduceti o noua somatie .... potrivit Codului de procedura civila ....art.996-1001 CPC.
Opinez in acest sens intrucat exercitarea cailor de atac, -daca ati castiga in calea de atac- redactarea hotararilor, restituirea cauzei la instanta de fond ar dura mai mult decat un eventual nou termen primit intr-o noua actiune.
Oricum ... potrivit art.11/1 din O.G5/2001 hotararile pe somatie nu se bucura de autoritate de lucru judecat asupra fondului raporturilor juridice.
Am gresit când am scris valoarea timbrului judiciar.Am pus timbru judiciar de 0,30 lei aşa cum prevede OG nr32/1995 în vigoare la data cererii. Eu vreu să contest anularea cererii de judecată şi valoarea cheltuielilor de judecată pentru acel timbru de 2,7 lei.La somaţia de plată se mai poate face ceva sau trebuie o nouă cerere de judecată prin care să contest acest lucru.Aşa putea să ceară oricât cheltuieli de judecată profitând de faptul că nu am depus acel timbru.Ce mai pot face ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare anulare cerere ca insuficient timbrata cioarec carmen cioarec carmen In luna ian.2013 am depus la instantă o cerere de chemare în judecaă pe OG5/2001fosta somatie de plată.Am timbrta cu 39,00 +timbru judiciar de 0,30lei, ... (vezi toată discuția)
Cerere de admitere a creantelor MA POATE AJUTA CINEVA CU UN MODEL DE ASTFEL DE CERERE IN BAZA LEGII 64/ 1995?

VA MULTUMESC

Recurs? stanceni stanceni Buna ziua, am castigat in prima instanta o cerere de judecata avand ca obiect pretentii, insa parata a facut recurs, in care am urmatoarele \"cu mentiunea de a ... (vezi toată discuția)