avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare anulare cerere ca insuficient timbrata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare anulare cerere ca insuficient timbrata

In luna ian.2013 am depus la instantă o cerere de chemare în judecaă pe OG5/2001fosta somatie de plată.Am timbrta cu 39,00 +timbru judiciar de 0,30lei, aşa cum am timbrat mereu aceste cereri care nu se timbrează funcţie de valoare.
După câteva luni am primit citaţie că mai trebuie un timbru de 2,7lei deşi nu am primit de la debitoare nici o întâmpinare nici un alt document.S-a judecat în lipsă iar instanţa a anulat cererea ca insuficient timbru şi a acordat debitoarei cheltuieli de judecată de 500 lei de la primul termen.În hotărâre pe care deja am primit-o nu este specificat nici o cale de atac a acestei sentinţe.
Mai pot face ceva să contest cheltuielile de judecată nu anularea cererii?
Este corect ca o astfel de cerere să fie timbrată suplimentar deşi OG 32/1995 care era în vigoare la data trimiterii citaţiei nu prevede valoarea de 3,00 timbru judiciar pentru un debit de 1167 lei?

Alte discuții în legătură

Cerere revizuire cioarec carmen cioarec carmen În ian 2013 am depus la instantă o cerere de chemare în judecată pe procedura somatiei de plată .Am depus chitanta de 39,00 lei şi un timbru judiciar de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pe cheltuieli de judecata? eusaisapte eusaisapte Buna ziua. In civil se percepe taxa de timbru anticipat pe chelruielile de judecata din acelasi proces? Mentionez ca fac naveta la termene si n-am de unde sti ... (vezi toată discuția)
Cerere anulata ca insuficient timbrata aleius aleius Buna ziua, In luna ianuarie 2009 am trimis la judecatoria de care apartin o cerere pentru emiterea ordonantei somatiei de plata impotriva unei firme care a ... (vezi toată discuția)