avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hot.jud. ce tine loc de act vz.-cump.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hot.jud. ce tine loc de act vz.-cump.

am imprumutat bani de la "cineva" si am facut o promisiune de vz.nu am inapoiat banii,au actionat in instanta si au hot.jud.ce tine loc de act vz.-cump.din lipsa banilor nu ne-am prezentat la nici o infatisare proces.este vb.de casa mamei +teren pe care le-a dobandit prin certificat mostenitor.pe acelasi teren am construit si noi dar constructia nu are nici un act.in promisiunea de vz sunt cuprinse cele trecute in certif.mostenitor si casa noua doar in baza aut.constructie,proiect,etc.situatia este complicata.prin hot.jud.totul a trecut pe numele "cuiva" si acum vor sa vanda si sa ne evacueze sau sa le dam banii imprumutati inapoi .mama nu stie nimic.noi,in cazul in care avem certificatul de mostenire in orig.putem vinde inaintea lor?!ce si cum sa facem?!
Cel mai recent răspuns: Magdalena Visoiu , Avocat 16:06, 27 Iulie 2010
Nu cred ca aveti sanse sa vindeti.
Se va face verificare la Cartea Funciara.
In al doilea rand ar putea fi vorba si de o infractiune.
Ar fi trebuit sa cereti un sfat inainte de proces sau macar in timpul procesului.
Acea promisiune de vanzare cumparare s-ar fi putut anula pentru cauza ilicita deoarece masca un contract de imprumut si nu era nicidecum o conventie de transfer a proprietatii.
Din pacate va trebui sa suferiti consecintele pasivitatii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Catalin__B Catalin__B In urma cu 5 ani am contractat cu sotia un credit de nevoi personale,pe numele amandoura.Dupa 4 ani socrul meu ne-a TRANSFERAT(acest termen reiese clar din OP ... (vezi toată discuția)
Camatarie mmariuss mmariuss am luat sub forma de imprumut bani si am facut la notar contract de imprumut cu ipoteca suma trecuta contine si dobinda cel de la care am luat este un prieten ... (vezi toată discuția)
înregistrare audio cu tel și sms-uri Dani Bcd Dani Bcd Poate fi folosită înregistrarea și mesajele scrise dintre 2 pers pentru o sumă de bani împrumutată dar fără nici un act scris (doar sms și audio în ... (vezi toată discuția)