avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

In urma cu 5 ani am contractat cu sotia un credit de nevoi personale,pe numele amandoura.Dupa 4 ani socrul meu ne-a TRANSFERAT(acest termen reiese clar din OP de la banca lui) din contul dumnealui in contul nostru de la banca o suma pentru a ne ajuta sa mai scapam din suma datorata bancii noastre(principal+dobanda).Peste cateva zile voi avea prima infatisare cu sotia aceasta dorind sa divortam din anumite motive personale eu fiind paratul.Din plangerea sotiei reiese ca acum sunt IMPRUMUTAT catre socru,cu toate ca acest lucru nu reiese de nicaieri,la baza ajutorului trebuind sa fii stat o clauza,un contract,ca sa fie adevarat si isi cere toata suma inapoi cu specificatia ca a fost IMPRUMUT,cu toate ca daca stam si gandim la rece creditul ne-a fost acordat amandoura.Daca ar fii sa fie IMPRUMUT "ar trebui" sa restitui eu doar jumatate din suma,sau alta varianta a ei este sa-i inapoiez toata suma pentru ca aceasta a fost contributia ei.Intrebare:am de datorat vreo suma socrului in oricare din conditii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 10:58, 21 Ianuarie 2013
in mod normal, trebuie sa partajati pasivele, respectiv creditul si imprumutul de la socru (care mi se pare clar ca este un imprumut, altfel ce este ? a platit ceva ? i-ati vandut ceva ?), respectiv fiecare plateste jumatate
Sunt de acord cu dvs,partajam restul de credit,dar acei bani de la socru repet ne-au fost daruiti efectiv ca un ajutor "dar de nunta" in termeni avocatesti, iar in OP scrie clar TRANSFER nicidecum IMPRUMUT(doar a transferat acea suma din contul lui in al nostru,fara nici o obligatie,nici un contract).Problema se pune daca eu sunt dator fata de el,asa cum sunt invinuit,cu vreo suma din acel ajutor,el fiind catalogar"dar de nunta"
faptul ca il catalogati dvs dar de nunta nu inseamna mare lucru. de asemenea, faptul ca in OP scrie transfer iar nu inseamna nimic (inseamna doar ca v-a transferat banii). E normal ca nu a facut un act de imprumut scris cu fiica lui. In termeni avocatesti, asta inseamna ca era in imposibilitate morala de a face un inscris.

Deci, ar trebui Dvs sa dovediti faptul ca e vorba de un dar nu de un imprumut. Macar OP-ul a fost facut cu ocazia nuntii (care sunt datele OP-ului si a nuntii ?) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer-imprumut Catalin__B Catalin__B Buna ziua,transferul unei sume de bani de catre un platitor prin OP in care este scris clar TRANSFER catre un oarecare beneficiar,ambii fiind persoane ... (vezi toată discuția)
Notificare restituire suma de bani cristian4231 cristian4231 Va salut! ma puteti ajuta, va rog, cu un model de notificare pentru plata unei sume de bani daruite cu titlu de imprumut? Precizez faptul ca imprumutul poate ... (vezi toată discuția)
Partaj divort 33krm 33krm In timpul casatoriei, tatal sotului si-a vandut apartamentul, si a dat banii soților sa-si contruiasca casa, in care a locuit si el pana la divortul lor, ... (vezi toată discuția)