avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer-imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer-imprumut

Buna ziua,transferul unei sume de bani de catre un platitor prin OP in care este scris clar TRANSFER catre un oarecare beneficiar,ambii fiind persoane fizice,in urma caruia nu s-a incheiat nici un fel de act aditional,contract,chitanta,act notarial,doar simplul OP necesar tranzactionarii,poate fii catalogat acum ca fiind IMPRUMUT,asa cum pretinde platitorul? Mentionez ca a fost vorba de o suma de bani cu care ne-a ajutat(eu+sotia)socrul meu pentru a mai platii dintr-un credit,contractat de noi pe numele amandoura.Acum "asa-zisul" socru isi pretinde suma cu care ne-a ajutat sub pretextul ca a fost IMPRUMUT,dar neavand si nestand la baza nimic din cele enumerate mai sus.Va rog sa-mi raspundeti daca in situatia de fata noi(eu+sotia) am fii nevoiti sa-i restituim suma.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Catalin__B , utilizator 16:05, 4 Martie 2013
pretinde unde?
1.doar verbal, pentru ca in aceasta situatie doar voi stiti cum v-ati inteles, neexistand niciun document din care sa reiasa ca trebuie restituita o suma de bani.
2. in instanta, cred ca este greu de crezut ca se va ajunge in aceasta situatie, avand in vedere ca nu exista niciun angajament contractual din care sa reiasa restituirea respectivei sume. Acel ordin de plata nu face decat dovada transferului si nu a angajamentului de restituire a sumei repsective
Ajutorul respectiv, juridic, poate fi orice.Daca se ajunge in instanta trebuie dovedita de catre reclamant natura juridica a acelui transfer banesc.
Am consultat si eu regulamentele legislative ale BNR privitoare la modul si obligatiunile OP-ului,dar nu reiese de nicaieri ca un simplu TRANSFER poate fii catalogat dupa bunul plac al oricui ca fiind IMPRUMUT.Mai presus,suntem deja in proces iar acum in cererea dumnealui a aparut o formula inedita "Nu am incheiat niciun inscris cu paratii(eu+sotia) datorita relatiilor de rudenie de sange (sotia) si prin alianta (eu),datorita imposibilitatii morale.Atunci,poate totusi pretinde (juridic) ca suntem obligati sa-i restituim acea suma?;neexistand nici macar "moral" la data semnarii TRANSFERULUI vreo vorba referitoare la restituirea sumei.Multumesc!
Doresc un raspuns ferm si sigur,multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Catalin__B Catalin__B In urma cu 5 ani am contractat cu sotia un credit de nevoi personale,pe numele amandoura.Dupa 4 ani socrul meu ne-a TRANSFERAT(acest termen reiese clar din OP ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici ... Morus Alin Morus Alin Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici un act si fara martori ii mai pot recupera inapoi?Daca am o convorbire telefonica inregistrata ... (vezi toată discuția)
Imprumut irina_istrate irina_istrate In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)